DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Monteiro visszatér a WTCC paddockjába

A katari szezonzárón szeptemberi tesztbalesete óta először tűnik fel Tiago Monteiro. A portugál nem akar feleslegesen kockáztatni, így a 2018-as visszatérést tűzte ki célul.

Mikor Tiago Monteiro szeptemberben Barcelonában tesztelés során balesetet szenvedett, majd két hetet kórházban töltött, a Castrol Honda portugál pilótája – akkor a világbajnokság éllovasa – úgy nyilatkozott, hogy már a következő futamra felépül. Monteiro gyógyulása azonban lassabban zajlott, mint azt a versenyző remélte, visszatekintve az ígéret rendkívül optimistának tűnik, az azóta készült fotókon is látható, hogy szeme továbbra sem jött rendbe. A versenyző a kínai hétvége után Japánt és Makaót is kihagyta.

Monteiro az utolsó versenyhétvégén – átvitt értelemben, mivel Katarban november 30-án és december 1-jén, csütörtöki és pénteki napon zajlanak az események – visszatér a WTCC paddockjába, ahol utoljára júliusban járt, mivel balesete a hosszú, háromhónapos szünet közben történt. A 41 éves portugál azonban továbbra sem versenyezhet: Losailban csapattársait fogja támogatni, köztük mindenekelőtt Michelisz Norbertet, aki a bajnokság második helyén 6,5 ponttal követi az éllovas volvós Thed Björköt, és jó eséllyel pályázik a vb-címre.



„Habár nyilvánvalóan csalódott vagyok, mert nem vezethetek Katarban, hihetetlenül izgatottá tesz az eshetőség, hogy Norbi és a Honda a WTCC bajnokai lehetnek. Egyszerűen álmomban sem tudtam elképzelni, hogy ne legyek itt a csapattal és elképesztő szerelőimmel, amikor egy történelmi pillanat szemtanúja lehetek” – mondta Monteiro, aki az indulástól fogva a jelenlegi Honda-projekt tagja volt.

„A kezdettől, 2012-től a csapatban szerepelek, és úgy érzem, óriási részt vállaltam, amely szerepet játszott abban, hogy itt tartsunk. Annak ellenére, hogy az év nagy részében vezettem is a világbajnokságot, amikor Makaóban nem versenyezhettem, már tudtam, hogy a bajnoki reményeimnek vége, ezért a mostani csak kisebb csapásként ért. Ott a teljes tél előttem, hogy folytassam a felépülésem, így nem fogok felesleges kockázatot vállalni. Helyette a célom az, hogy jövőre újra versenyautóba üljek.”

Monteiro helyét, akárcsak Motegiben és Makaóban, Esteban Guerrieri fogja betölteni, aki Japánban egy dobogós helyezést szerzett a csapat színeiben, és gyakran volt olyan pozícióban, melyben segíthette Micheliszt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: