DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Michelisz nem akart újabb hibát elkövetni

Saját bevallása szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy nem a WTCC makaói főfutamán csak egy ideig tudta támadni Rob Huffot. Norbi továbbra sem szeretne a világbajnoki címre gondolni.

Michelisz Norbert szombaton falnak ütközött a Hondával, így a csapat szerelőire komoly munka várt a vasárnapi főverseny előtt. Végül azonban sikerült összerakniuk az autót – még ha ez azzal is járt, hogy hajnali 6-ig dolgoztak. „A srácok egész éjszaka nem aludtak a bokszban, szóval nagy köszönet jár nekik. Az autóm bámulatos volt. Tegnap este még aggódtam, de sikerült összerakni” – nyilatkozta a TouringCarTimes.com szakoldalnak a magyar pilóta.

Norbi a második helyről indulva másodikként is ért célba a vasárnapi viadalon, ahol csak egy ideig tudta tartani a lépést Rob Huffal, utána azonban inkább óvatosabbra vette a figurát, mivel a lassacskán száradó pályán nem volt meg a kellő önbizalma a szombati incidens követően – szerencséjére a futam egy részében épp ideiglenes társa, Esteban Guerrieri haladt mögötte, aki védte őt Tom Chiltonnal szemben.

„Az elején próbáltam támadni, mert arra számítottam, hogy erősebbek leszünk az esőben. Amikor még rendesen vizes volt a pálya, szerintem jobb volt a csomagom, mint Robé, de a vége felé nem volt meg a kellő önbizalmam a szombati baleset miatt, nem akartam megkockáztatni, hogy megint történjen valami” – magyarázta Michelisz, aki mostani eredményével hat és fél pontra megközelítette az éllovas Thed Björköt a világbajnoki tabellán:

„A 6,5 pontos különbség azt jelenti, hogy minden Katarban fog eldőlni. Magabiztos vagyok: tavaly erősek voltunk, és mindent megteszek, hogy ne hibázzak, és magamból és az autóból is kihozzam a maximumot. Ha ez sikerül, akkor nagyon elégedett leszek, de a legfontosabb, hogy úgy érezzem, mindent megtettem.”

Norbi a katari idényzárón is igyekszik kizárni a fejéből a pontversenyt, s csak magára az adott versenyre fókuszálni: „Elkövettem azt a hibát az első versenyeken, hogy túl sokat gondolkodtam a bajnokságra, ezért rossz döntéseket hoztam a támadó és védekező felfogásomat illetően. A harmadik-negyedik forduló óta versenyről versenyre haladok, és csak arra koncentrálok, hogy az adott futamon a lehető legtöbb pontot szerezzem. Ez eddig működött, szóval nincs értelme változtatni rajta. Persze a szezon végének közeledtével egyre nehezebb nem gondolni a vb-címre” – tette hozzá a magyar versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: