DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Újabb lehetőség Michelisz előtt: Monteiro Japánt is kihagyja

A Ningbóban rendezett fordulót követően a portugál pilótának a Túraautó-világbajnokság japán fordulóját is ki kell hagynia, így ismét Michelisz Norbert lesz a Honda egyetlen bajnoki aspiránsa Motegiben.

Tiago Monteirónak már a WTCC legutóbbi hétvégéjét, Ningbót is kellett hagynia a nemrég elszenvedett barcelonai tesztbalesete következményeként, s noha rengetegen remélték, hogy Motegiben visszatérhet majd, orvosai tanácsára továbbra sem ülhet autóba a portugál. „Ez karrierem egyik leginkább csalódást keltő pillanata” - idézte a Kína előtt még a sorozat tabelláját vezető pilótát az Autosport. „Csapatként nagyon sokat dolgozunk azért, hogy bajnokesélyes pozícióba kerüljünk, és nagyon nehéz megemészteni, hogy így vész el a lehetőség előlünk.”



„A legfrusztrálóbb az egészben az, hogy a gyógyulási folyamat remekül halad, egyedül az idő dolgozik ellenem. Mindez azonban csak még motiváltabbá tesz azt illetően, hogy erősebben térjek vissza, ha eljön a megfelelő pillanat. Köszönettel tartozom a hihetetlen orvosi csapatnak, amely minden nap velem dolgozik - közös célunk, hogy olyan hamar visszatérjek versenyezni, amilyen hamar csak lehet. Szintén köszönöm azoknak, akik kedves üzeneteket küldenek nekem ezekben a nehéz időkben.”

A Honda közleménye szerint hamarosan bejelentik Monteiro helyettesét - Kínában Gabriele Tarquini ugrott be korábbi csapattársa autójába, de most nem térhet vissza ismét, a japán hétvége ugyanis ütközik az olasz és TCR-csapata, a Hyundai programjával. A bajnokságot jelenleg a volvós Thed Björk fél ponttal vezeti Monteiro előtt, míg a másik esélyes Honda-pilóta, Michelisz Norber lemaradása is csak két egység a svéd mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: