DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

WTCC: Michelisz második a háromkörös versenyen

Biztonsági autó mögött megkezdte a körözést a mezőny, de a körülmények miatt lefújták a futamot. A helyezettek félpontokat kaptak, elképesztő szoros lett a bajnokság.

Akárcsak az eseménydús nyitófutam, a WTCC második ningbói versenye is biztonsági autó mögött indult: a pilóták rádiózása alapján a körülmények még rosszabbak voltak, mint az első alkalommal. A rajtsorrend alapján a safety cart Nestor Girolami és Michelisz Norbert követte: mögöttük újabb Volvo és Honda következett, Thed Björk és Gabriele Tarquini, az időmérő negyedik helyezettje, Rob Huff ugyanis csak a bokszutcából kezdett, miután nem sikerült megjavítani autóját. A korábbi világbajnok már az első kör végén kiállt újra, így nullázással zárta mindkét versenyét.



A mezőny három kört teljesített a biztonsági autó mögött, mikor a versenyirányítás közölte: piros zászlóval véget ér a verseny, az autók a parc fermébe térnek vissza, és nem is indítják újra a körözést.

A szabályok alapján amennyiben a mezőny a versenyben megtesz két kört – ennek minősül a biztonsági autó mögötti táv is –, félpontokat kiosztanak a bajnokságban. Ennek ellenére a közvetítésben kiírt bajnokság állásában nem szerepelt a második verseny eredménye: ez azt mutatta, hogy a sérülése miatt hétvégéről távol maradó Tiago Monteiro 9 egységgel vezet Björk, valamint 13-mal Michelisz előtt.

Frissítve: A WTCC hivatalos oldalán található beszámolóban a következő mondat szerepel: „mivel csupán három kört teljesítettek biztonsági autó mögött, pontokat nem osztanak ki a főversenyen.”

A TouringCarTimes szakoldal újságírója viszont állítja, a WTCC megerősítette, hogy félpontokat osztanak ki a versenyért. Más híroldalak is erről számoltak be. Ez alapján a bajnokság elképesztő szorosan áll, Björk 0,5 ponttal vezet Monteiro és 2 ponttal Michelisz előtt.

A 2. futam eredménye (3 kör):

  Versenyző Csapat Autó Hátrány
1 Nestor Girolami Polestar Cyan Racing Volvo 4:59.154
2 Norbert Michelisz Honda Racing Team JAS Honda 0.851
3 Thed Bjork Polestar Cyan Racing Volvo 2.537
4 Gabriele Tarquini Honda Racing Team JAS Honda 3.347
5 Tom Chilton Sebastien Loeb Racing Citroen 4.562
6 Esteban Guerrieri Campos Racing Chevrolet 6.691
7 Nicky Catsburg Polestar Cyan Racing Volvo 8.113
8 John Filippi Sebastien Loeb Racing Citroen 9.722
9 Ryo Michigami Honda Racing Team JAS Honda 11.250
10 Kevin Gleason RC Motorsport Lada 12.118
11 Yann Ehrlacher RC Motorsport Lada 13.656
12 Tom Coronel ROAL Motorsport Chevrolet 16.721
13 Daniel Nagy Zengo Motorsport Honda 17.666
14 Filipe Souza RC Motorsport Lada 18.403
15 Zsolt David Szabo Zengo Motorsport Honda 19.793
16 Mehdi Bennani Sebastien Loeb Racing Citroen 43.848
17 Rob Huff Munnich Motorsport Citroen 1 kör
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: