DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Tarquini segíti Norbit a futamokon, ha kell

Gabriele Tarquini a kínai hétvégére visszatért a Hondához Tiago Monteiro helyetteseként, és célja, hogy segítse a bajnoki harcban a japán márkát és Michelisz Norbertet.

Nagy lehetőség nyílt Kínában a magyar versenyző számára a felzárkózásra, hiszen a világbajnoki éllovas, Tiago Monteiro nem lehet ott ezen a hétvégén a rajtrácson. A portugál pilóta még szeptemberben szenvedett hatalmas balesetet, és korábban biztossá vált, hogy Kínában még nem állhat rajthoz a WTCC futamain.

A portugál pilóta előnye 12 és 29 pont volt a hétvége előtt Thed Björk és Michelisz Norbi előtt. A Honda magyar versenyzőjének célja tehát a svéd legyőzése lesz, és ha jól jön ki a lépés Norbi számára, akár már az első pozícióból várhatja a következő versenyhétvégét.

 2017_wtcc_china_ningbo_0883



Monteirót Tarquini helyettesíti, akinek célja ezen a hétvégén nem más, mint a magyar versenyző és  Honda segítése: „A csapat azt szeretné, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzem meg, és Norbit segítsem, ha szükséges. Nem vagyok harcban a bajnoki címért, de elég erősnek érzem magam, hogy segítsek Norbinak. Nincs messze Thedtől (Björk), ezért olyan jól kell szerepelnie, amennyire csak tud ezen a két futamon.”

Az olasz pilóta elárulta, hogyan kedvezhet Michelisz Norbinak vasárnap: „Pozíciócserével segíthetek neki, ha ez szükséges, főleg a nyitóversenyen, amikor mögülem rajtol majd el, és ha erre szükség lesz, meg is fogom tenni. A főfutamon nem lesz veszítenivalóm: ötödik helyről rajtolok, megpróbálok egy jó startot fogni és előrébb kerülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: