DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Monteiro nincs jól, nem versenyez a hétvégén

A Honda WTCC-csapata bejelentette, hogy a szeptemberi tesztbalesetben megsérült Tiago Monteiro nem utazik el a hétvégi kínai fordulóra. Komoly hatása lehet ennek a bajnokság alakulására, Michelisz Norbert esélyei is megnőttek.

A bajnoki pontversenyt vezető Monteiro helyére korábbi csapattársa, Gabriele Tarquini ugrik be a ningbói hétvégén.

A 41 éves portugál szeptember elején szenvedett balesetet, amikor a barcelonai pályán tesztelte a Hondát. A becsapódásnak igen komoly következményei lettek, hiszen Monteirót több héten át kórházban ápolták, az elmúlt napokban aztán videoblogban számolt be részletesen balesetének hatásairól, amely a látására is kihatással volt, így jelenleg szemüveget is viselnie kell.

DLyQvTwW4AAyTCz



Kapóra jött számára, hogy a WTCC naptárában hosszabb szünet volt éppen, és remélte, hogy az e hétvégi kínai fordulóra már felépülhet, ám a keddi, Portugáliában lebonyolított orvosi vizsgálat megállapította, hogy még mindig nagy kockázatokkal járna számára, ha versenyautóba ülne, így nem engedélyezték neki a részvételt a ningbói pályán rendezendő futamokon. 

"Hihetetlenül csalódott vagyok, amiért nem versenyezhetek Kínában" - nyilatkozta Monteiro. "A csapattal rendkívül keményen dolgoztunk, hogy a bajnokság élére kerüljünk, és ez most nagy csapás mindannyiunk számára. Sajnos az emberi test már csak ilyen: bár az orvosi csapatom elképesztő munkát végzett, több időre van szükségem. Most arra koncentrálok, hogy az erőnlétem visszatérjen a motegi versenyre, amelyre a hónap végén kerül sor. Nagyon köszönöm Gabrielének, hogy beugrik a helyemre. Ő egy remek barát, és nagyszerű csapattársam is volt éveken keresztül a WTCC-ben, senki mást nem látnék szívesebben az autóban, hogy segítse a bajnoki hadjáratomat."

Jelenleg még négy versenyhétvége, nyolc futam van hátra a WTCC idei szezonjából, és Monteirónak most további két hete lesz arra, hogy regenerálódjon a japán folytatásra. A portugálnak viszont a kihagyással komoly veszélybe kerültek bajnoki esélyei: jelenleg ő vezeti a tabellát 200 ponttal, mögötte a volvós Thed Björk 12, míg a másik Hondát vezető Michelisz Norbert 29 pontos lemaradással áll.

A Honda legalább Tarquini személyében egy biztos kezű helyettest tudott találni: a 2009-es túraautós világbajnoknak rengeteg tapasztalata van a sorozatról, ráadásul a jelenlegi, TC1-es autóról is, hiszen 2013 és 2015 között csapattársak voltak Monteiróval a Hondánál. A portugál abban bízhat, hogy Tarquini pontokat rabol majd közvetlen bajnoki riválisaitól.

WTCC_Gabriele_Tarquini_and_Tiago_Monteiro_03-jpg

„Örülök, hogy visszatérhetek a Honda WTCC-csapatához ezen a hétvégén, bár szívesebben tenném ezt boldogabb körülmények között. Tiago egy nagyszerű versenyző, aki teljesen megérdemelten került a bajnoki tabella élére, és nagy kár, hogy ki kell hagynia ezt a fordulót. A lehető legjobb munkát próbálom majd végezni Tiagóért, és remélem, hogy az autóról való 2014-15-ös tapasztalataim, valamint a mindenki számára ismeretlen pálya segít majd nekem abban, hogy két erős eredményt érjek el a futamokon" - nyilatkozta az immár 55 éves Tarquini, aki az elmúlt hétvégén a TCR-ben szerepelt, egy másik kínai helyszínen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: