DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Monteiro beszámolt súlyos bukása részleteiről

Hosszú csend után maga Tiago Monteiro mesélt a közel egy hónapja Spanyolországban elszenvedett tesztbalesetéről. A videósorozat első részében kiderült, mit is élt át pontosan abban a pár másodpercben.

A Honda még szeptember első felében tartott egy spanyolországi rendezvényt, ahol a Castrollal való hosszútávú együttműködésüket ünnepelték. Mivel a barcelonai pályán tartózkodtak, rögtön kaptak is az alkalmon, és az esemény végeztével pályára vitték a TC1-es Honda Civicet. A portugál ezen a teszten szenvedett súlyos balesetet, melynek részleteiről a mai napig csak szivárogtak az információk. Ezt a szűkszavúságot egy videó formájában maga Monteiro törte meg, aki a WTCC-t szervező Eurosportnak számolt be a bukás körülményeiről.

„Húsz éves versenyzői pályafutásom alatt volt már részem pár balesetben, de ez az első, melyben úgy igazán megsérültem. Azt kell mondjam, eddig szerencsés voltam, de ez most nagyon fájt. Három napos tesztet teljesítettünk Barcelonában. Az utolsó nap utolsó etapján a célegyenes végén, ami valószínűleg a legkeményebb féktáv a pályán, elszállt a fékem. Technikai probléma volt. Furcsa érzés, mikor a tested várja a lassulást, de nem történik semmi.”

monteiro_baleset_eurosport



"Nem ez a legjobb hely a bukásra, hiszen 255 km/h-val érkezve nagyon későn fékezünk. Még így is próbáltam elkerülni a velem szemben lévő falat, de az autó a füvön megpattanva sajnos megpördült. Nagy sebességgel, háttal ütköztem, majd oldalra kicsapódtam. Főleg ez a kicsapódás ártott meg, a testem jobb oldala megzúzódott. Mikor rájöttem, hogy ütközni fogok, védtem magam, de a becsapódásra már nem emlékszem. A nordschleife-i ütközésemre emlékszem, az nagyon fájdalmas volt. Ez viszont olyan nagyot ütött, hogy elájultam tőle.”

A portugál bajnokaspiráns több mint két, kórházban töltött hét után otthonában folytatta a lábadozást. Törést szerencsére nem szenvedett el, ám az Instagramra feltöltött képei alapján bal szemén egy ideig kötést viselt, és mintha tekintete még most is furcsa lenne.

A WTCC bajnoki címéért folyó küzdelem jövőhéten Kínában folytatódik, ahová Monteiro 200 ponttal érkezik, őt Thed Björk követi 188, Michelisz Norbert pedig 171 egységgel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: