DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Monteiro kórházban egy tesztbaleset után

Nagyot bukott autójával a WTCC 2017-es pontversenyét vezető Tiago Monteiro, amikor szerdán a barcelonai pályán tesztelte a Honda Civicet. Michelisz Norbert csapattársát egy időre kórházban tartják, akár a következő futamon való indulása is veszélybe kerülhet.

596a506202c20



A Honda elmondása szerint a baleset még szerdán történt a pályán, ahol a csapat ott maradt tesztelni egy nappal azt követően, hogy a japán gyártó egy különleges médianapot tartott többek között Monteiro, Michelisz Norbert és Stoffel Vandoorne részvételével. A portugál pilóta helyzetéről azonban csak péntek este értesült a világ, amikor a Honda kiadta az alábbi közleményt:

„Szeptember 6-án, szerdán a barcelonai pályán egy rutinszerű teszt során a WTCC pontversenyét vezető Tiago Monteiro nagy sebességgel balesetet szenvedett az 1-es kanyarban. Tiagót kiszabadították az autóból, és a pálya orvosi központjában elvégzett ellenőrzést követően - teljesen eszméleténél és törött csontok nélkül - a helyi kórházba szállították, ahol megfigyelés alatt marad.

Egy MRI-vizsgálat ma (pénteken, szeptember 8-án) megállapította, hogy nem szerzett sérüléseket, de a javaslatot elfogadva elővigyázatosságból a hétvégére a kórházban marad, hogy megkezdje a felépülést. Hétfőn újabb vizsgálatok várnak rá, és egy portugáliai intézménybe való átszállítását is megvitatják.

Szeretnénk gyors felépülést kívánni Tiagónak, és bízunk benne, hogy időben visszanyeri teljes kondícióját, és folytathatja a csatát a WTCC következő, kínai fordulóján október 14-15-én.

Tiagóval és családjával együtt szeretnénk kinyilvánítani őszinte köszönetünket a Circuit de Barcelona-Catalunya mentő- és orvosi csapatának, valamint a kórház személyzetének, akik a lehető legjobb ellátást biztosítják.

Hamarosan további fejleményekkel jelentkezünk az állapotáról."

A WTCC tabelláját jelenleg Thed Björk előtt 12 ponttal vezető Monteiro szerencséje a balszerencsében, hogy a sorozat extrahosszú, három hónapos szünetéből egy hónap még mindig hátra van, így egy szezonközi sérüléshez képest bőven van ideje felépülni. De persze biztosat majd csak az orvosi vizsgálatok után tudunk majd ezzel kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: