DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Michelisz: Catsburgot büntetni kellett volna

Rossz üzenetet sugall, hogy a szabálytalanul pole-pozíciót szerző hollandot felmentették, vélekedik Michelisz, aki a csapattársával, Monteiróval való ütközésről és a főverseny csapatutasításáról is beszélt az argentin hétvégét értékelő írásában.

Idei második győzelmét szerezte a termasi főfutamon Michelisz Norbert, aki a második rajtpozícióból, Nick Catsburg mögül kezdte a versenyt. A holland pilótát az időmérőt követően vizsgálták pályaelhagyás miatt, de nem kapott büntetést – versenyzői blogjában Michelisz leírta, nem ért egyet a végkifejlettel: „Utána mégis számítottam arra, hogy enyém lesz az első hely a vasárnapi főfutamon, hiszen a Volvo versenyzőjét teljes joggal vizsgálták a versenybírák, amiért a Q3-as gyors körén az utolsó kanyar után nem tudta a pályán tartani az autóját, és a célvonalat követően lecsúszott a fűbe” – írta Michelisz az Indexen.

„Az én értelmezésem szerint ezzel egyértelműen megszegte a szabályokat, és meg kellett volna büntetni érte, hiszen Vila Realban is világosan el volt mondva, hogy a gyors kör befejezése utáni kanyart is be kell tudni venni. Utána ráadásul Catsburg el is ismerte, hogy időt nyert a manőverrel, és rossz üzenete van annak, hogy ezzel együtt sem kapott büntetést érte” – vélekedett a Honda versenyzője a történtekről.

Michelisz a nyitófutamot már az első körben nullázta, defekt miatt ki kellett állnia a bokszba. A gumisérülést a csapattársával, Tiago Monteiróval vívott csatában szerezte, a portugál a hármas kanyarban ki akarta fékezni a kevéssel már előtte járó Micheliszt, kerekei azonban blokkoltak, és oldalról a másik autónak ütközött. „Monteiro ahogy kiszállt az autóból, odajött hozzám elnézést kérni, ami sajnos nem sokat segített rajtam. De az a szituációból is látszott, hogy nem szándékosan jött nekem, hiszen egy ilyen erejű ütközés az ő autóját is szükségtelenül veszélyeztette” – védte meg a magyar rajongóktól rögtön hideget-meleget kapó csapattársat.

A vasárnapi győzelem egy fontos pontjára is rámutatott az Indexen vezetett rovatban: mivel a bajnoki éllovas, Monteiro előtt vezette a futamot, számított rá, hogy csapatutasítás hangzik el a rádióban a helycseréről, amely szerinte „különösebben magyarázatra sem szorult volna”. Végül jött is egy felszólítás, de nem a helycseréről, hanem arról, hogy az aktuális sorrendben hozzák célba az autókat. „Nem is ragozom tovább, ez a gesztus ebben a helyzetben magáért beszélt, és rengeteget jelentett nekem. Elmondhatatlanul jó érzés ehhez a csapathoz tartozni” – mondta Michelisz, aki az istálló bizalmának ismeretében arra hajt, hogy minden időmérőn legyőzze Monteirót, akitől 30 ponttal marad le a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: