DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Michelisznek nem jött össze a győzelem

A pole-pozícióból induló Michelisz Norbert nem tudta első helyre váltani remek időmérős eredményét - Nicky Catsburg gyorsabb volt nála, de így is sok pontot tudott hozni Tiago Monteirón.

A Túraautó-világbajnokság gyári Hondával versenyző magyar pilótája idén először szerzett pole-t a sorozatban, és hatalmas esélye volt arra, hogy az elmúlt hetek sikertelenségei után végre számára is kijöjjön a lépés. Különösen annak fényében, hogy a nyitófutamon defektet kapó, és a Yokohamára berágó Tiago Monteiro csak a bokszutcából kezdhette meg a főversenyt, így Norbi súlyos pontokat hozhatott rajta.



Michelisz azonban nem élvezhette sokáig a vezetést: Nicky Catsburg már a rajtnál faképnél hagyta, sőt, Robert Huff is odaért volna az élre, ha nem szorul a pálya szélére. A Citroen britje később fel tudott zárkózni a harmadik helyre. Sajnos a mezőny sorrendje már ekkor beállt, ugyanis Norbi nem tudta tartani a lépést az élen haladó Volvóval, de legalább maga mögött tudta tartani tavalyi csapattársát.

Monteiro dolga nem volt könnyű a bokszból indulva, ugyanis át kellett rágnia magát a WTCC mezőnyével együtt induló ETCC-seken, és nem is tudta utolérni saját kategóriájának autóit. Persze a portugál hasznot húzott Nagy Dániel defektjéből, de 13. helye így sem jelentett pontot számára.

Annál jobban járt a Michelisz előtt három másodperccel célba érő Catsburg, aki nemcsak hogy nyerni tudott, hanem győzelmével át is vette a vezetést a pontversenyben.

A pontszerzők sorrendje:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: