DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Monteiro győzött, Michelisz defektet szenvedett a nyitófutamon

Már az első körben véget ért Michelisz Norbert érdemi versenye a Hungaroringen, miközben csapattársa a futamgyőzelemig jutott. Pontot szerzett a Zengő Motorsport.

A fordított rajtrács értelmében a nyitófutam pole-pozíciójába felálló John Filippinek olyannyira nem sikerült a rajt a Hungaroringen, hogy a lámpák kialvása pillanatában el sem mozdult: mindenki elhúzott a francia pilóta mellett. Tiago Monteiro átvette a vezetést, kicsivel hátrébb az ötödik helyről induló Michelisz Norbert Thed Björkkel csatázott a harmadik pozícióért, a Honda és Volvo több alkalommal össze is ért. A magyar versenyző ideiglenesen dobogós helyen is állt, azonban a harcban mindkét autó defektet kapott, és lelassultak. Björk és Michelisz visszaevickélt a bokszba, ahonnan később többször csatlakoztak a mezőny végére az autó próbálgatása végett, a pontszerzés esélye nélkül.

Az első kör végén Monteiro és Chilton álltak az első két helyen, mögöttük két argentin, Girolami és Guerrieri következett, majd érkezett a kilencedik helyről startoló Rob Huff. A korábbi világbajnok meggyőző tempót diktált, megelőzte Guerrierit, majd Girolamira is felzárkózott. Miközben helyet keresett a volvós mellett, egy ízben meglökte ellenfelét: a versenyirányítás fekete-fehér zászlóval figyelmeztette agresszivitásáért.

Monteiro és Chilton párosa már a futam első hányadában leszakította a többieket. Egymáshoz képest a különbség ritkán nőtt fél másodperc fölé, a Sebastien Loeb Racing brit pilótája azonban nem jutott támadási pozícióba. Monteiro szezonja második győzelmét szerezte, és tovább növelte előnyét a bajnoki összetettben, már 40 ponttal vezet a nullázó Björkhöz, az összetett második helyezettjéhez képest. Mögöttük viszont zajlott akció, Huff az utolsó előtti körben letudta Girolamit, és megszerezte az utolsó dobogós pozíciót. Catsburg ötödik lett, ő is megelőzte a végül hatodikként beérő chevrolet-s Guerrierit, Bennani, Erlacher és Coronel következtek mögötte.

Remekül állt a futam elején a Zengő Motorsport pilótája, Aurelien Panis, aki nyolcadik helyen haladt, később azonban lecsúszott a pontszerzők sorából, a 11. helyig. A tizedik John Filippi autója azonban megállt az utolsó körben, a fiatal francia pilóta így végül pontot gyűjtött. Csapattársa, Nagy Dániel Michigamival és Gleasonnel csatázott a nyitóverseny során, velük szemben alulmaradva végül 13. pozícióban ért célba.

 

Az 1. futam eredménye:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: