DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Bennani nyert, Michelisz negyedik lett

Nem tudott dobogóra állni Michelisz Norbert a Hungaroringen, a WTCC magyar fordulójának második futamán a negyedik helyen ért célba, Nagy Dániel viszont kiesett.

Mehdi Bennani elsőségével ért véget a WTCC hungaroringi fordulója, Michelisz Norbinak végül egy negyedik hely jutott a főfutamon. Tiago Monteiro az 5. lett, Nagy Dani pedig nem ért célba.

Az első sorból Robert Huff és Mehdi Bennani várhatta a főfutam rajtjának pillanatát, Michelisz Norbi pedig a 6. helyről kezdhette meg a felzárkózást a dobogóra. Az első kanyart még probléma nélkül teljesítette a mezőny, de a másodikban a két Volvo összeakadt, Girolami versenye pedig véget is ért. Norbi tartotta a 6. helyet, de mögé villámgyorsan felzárkózott Monteiro.

Mivel Girolami autóját ki kellett emelni, a biztonsági autó a pályára hajtott az első kör végén. Az újraindítást követően Bennani megőrizte az első helyet, miközben a rajt követő incidensért Rob Huffot találta vétkesnek a versenybíróság, így ki kellett menni egy bokszutcai áthajtásos büntetésre. Michelisz Norbi így felzárkózott a negyedik pozícióba, miközben az élen Bennani, Catsburg, Chilton volt a sorrend. Nagy Dani kezdett leszakadni a középmezőnyről, Panis pedig a pontokért harcolt.

Hat körrel a vége előtt Bennani magabiztosan őrizte az első helyet, őt Catsburg, Chilton, Michelisz, Monteiro, és Guerrieri követte az első hat helyen. Nagy Dani technikai hiba miatt kiállni kényszerült, Huff pedig elkezdte magát átrágni a mezőnyön.

Végül az élmezőnyben érdemi változás már nem történt: Bennani nyerte a fő futamot a Hungaroringen, megelőzve Catsburgot és Chiltont. Michelisz Norbi nem tudta támadni Chiltont, de értékes pontokat gyűjtve végül a 4. helyen intette le a kockás zászló, megelőzve az ötödik helyen célba érő Monteirót. A Zengő Motorsport pilótája, Aurélien Panis a 14. lett.

Folytatás két hét múlva a Nordschleifén.

 

 

 

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: