DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Björk nyert, Micheliszt egy ezreddel gyorsulták le

A WTCC második monzai versenyén a Volvók szállították a legtöbb akciót, és végül mindhárom autójuk az első öt között végzett - Michelisz Norbert legnagyobb bánatára, aki igazi célfotós befutóban vesztette el az 5. pozíciót.

A piros lámpák kialvásakor Monteiro a második helyről lerajtolta a lassabban elrugaszkodó Björköt, ezzel átvette a vezetést, de Michelisz Norbert is előrelépett egyet, megelőzve Nestor Girolamit az 5. helyért.

A Volvo svédje azonban már a második kör végén visszatámadt, a Parabolicában meg tudta előzni Monteirót, majd az 1-es kanyarban kivédekezte a szélárnyékot kihasználni próbáló portugál akcióját. Eközben a negyedik helyen haladó Volvo, Catsburg pedig Huffot kezdte szorongatni, de itt nem történt előzés.

björk



A 11 körös verseny féltávjához közeledve az első futam győztese, Tom Chilton parkolt le az Ascariban sejtése szerint váltóhiba következtében, a veszélyes helyen maradt Citroen miatt pedig a biztonsági autó állt a mezőny élére. A lassú tempóban megtett két kör miatt ugyanennyivel meg is nyújtották a verseny távját, így még hat volt hátra, amikor a 8. körben újraindulhatott a közdelem. Nagy Dániel azonban ekkor már nem volt versenyben, az újonc Kevin Gleasont korábban megelőző magyar pilóta autója valamilyen műszaki hiba miatt állt meg.

A továbbiakban már nem sok eseményt hozott a verseny, leszámítva, hogy a harmadik Volvo, Nestor Girolami is akcióba lépett, az ő prédája pedig Michelisz Hondája lett. A magyar versenyző szinte a legvégéig maga mögött tudta tartani az argentint, aki viszont aztán drámai befutóval vette el tőle mégis az 5. helyet. Girolami az utolsó kör végén, a Parabolicában kezdte meg végső támadását, és a célegyenesben a Honda mellé érve éppen le tudta gyorsulni Michelisz, egyetlen egy ezreddel előbb érve el a célvonalat.

Björk ezzel megszerezte idei első, összességében második győzelmét, mögötte Monteiróval, akit Catsburg, Girolami és Michelisz követett a célban, a Volvo tehát nagyot szakított a főversenyen, mindhárom autóját behozva az első öt közé.

Ami viszont igazán szép: négy futam után már négy különböző gyártó, a Chevrolet, a Honda, a Citroen és a Volvo is rendelkezik egy-egy győzelemmel.

 

A főverseny végeredménye:

# Versenyző Csapat Autó Idő
1 Thed Bjork Polestar Cyan Racing Volvo 23:51.974
2 Tiago Monteiro Honda Racing Team JAS Honda 2.174
3 Rob Huff Munnich Motorsport Citroen 2.779
4 Nicky Catsburg Polestar Cyan Racing Volvo 3.269
5 Nestor Girolami Polestar Cyan Racing Volvo 6.180
6 Norbert Michelisz Honda Racing Team JAS Honda 6.181
7 Mehdi Bennani Sebastien Loeb Racing Citroen 9.582
8 Esteban Guerrieri Campos Racing Chevrolet 11.522
9 Yann Ehrlacher RC Motorsport Lada 11.877
10 John Filippi Sebastien Loeb Racing Citroen 12.077
11 Tom Coronel ROAL Motorsport Chevrolet 12.836
12 Aurelien Panis Zengo Motorsport Honda 16.637
13 Kevin Gleason RC Motorsport Lada 19.306
- Daniel Nagy Zengo Motorsport Honda -
- Tom Chilton Sebastien Loeb Racing Citroen -
- Ryo Michigami Honda Racing Team JAS Honda -

 

Az első verseny végeredménye

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: