DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

A Volvo és a Honda idén sem kapja el a Citroent?

A WTCC 2012-es évi világbajnoka, Rob Huff optimistán várja a szezont, miután múlt héten egy kétnapos teszt mind a négy gyakorlásán az első helyen végzett - a Volvo és a Honda lesz a nagy ellenfél.

Huff több, mint hét tized másodpercet vert mindenki másra a teszt során, bár a Volvónál úgy tűnt, titkolják valódi sebességüket, különösen a második napon. Korábban a brit versenyezhetett már a Chevrolet, a Lada és a Honda autójával is. Monzában Huff még mindössze második alkalommal vezethette a világbajnoki címvédő Citroen C-Elysee WTCC-t, de máris nagyon jó benyomást tett rá a kocsi.

„A spanyolországi első köreim után máris rájöttem, hogy nyertek zsinórban három világbajnokságot ilyen könnyedén. Eddig bármelyik túraautót vezettem is, mindegyiknek volt valami kisebb-nagyobb gondja, de ennek nincsen. Minden pillanatban és minden helyzetben jól működik, eddig semmi árnyoldalt nem sikerült találnom” – dicsérte új autóját Rob Huff.

A Citroen Huff vezetésével még privátként is verhetetlen lesz?


„Mindenki arról beszélt, hogy milyen nehéz vezetni ezt a kocsit. Amikor először vezettem Spanyolországban, azonnal kiválóan éreztem magam az autóban. Nem állítom, hogy állandóan a leggyorsabbak leszünk, de nagyon elégedett vagyok a kocsival” – folytatta a dicsérő szavakat a 2012-es világbajnok.

A gyári riválisok közül Tiago Monteiro közelítette meg legjobban Huffot, de ő is egy teljes másodperccel elmaradt tőle, a Volvók pedig több, mint másféllel voltak a brit mögött. Huff úgy gondolja, a Citroennek olyan jó a tempója, hogy a két gyári csapatot két vállra fektesse vele, ezzel a második „nem gyári” világbajnoka lenne a sorozatnak Yvan Muller 2013-as privát Chevrolet-győzelmét követően.

„Jól ismerem a Hondát, tavaly még része voltam a fejlesztési programjuknak. Ezt a szintet szerintem nem fogják idén elérni, amiben most részem volt. Szerintem a Volvo még túlságosan le volt maradva tavaly, nem hinném, hogy ennyit be tudnának hozni. Gyorsak lesznek és felzárkóznak, de nem hiszem, hogy ezt a kocsit meg tudnák verni” – zárta magabiztosan nyilatkozatát Rob Huff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: