DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCC

Nagy Dani: A pontszerzés minden futamon reális

A Zengő Motorsport magyar WTCC-s pilótája beszélt arról, hogy mi döntött mellette, elmondta, hogy milyen céljai vannak a szezonra és beszélt Aurelien Panisról is.

A hét folyamán kiderült, hogy Nagy Dániel lesz Aurelien Panis csapattársa a Zengő Motorsportnál a WTCC-ben és a fiatal magyar pilóta már találkozott is az egykor F1-es versenyző fiával Monzában. Mint mondta: feszült időszakon van túl, de azért teljesen nem érte váratlanul a lehetőség.

"Készültem rá azért, hogy ne érjen váratlanul, de ettől függetlenül nyilván nagyon frusztrált hónapokon vagyok túl" - mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorűban Nagy Dániel. Arról is beszélt, hogy végül miért ő kapta meg a lehetőséget, mivel magyarázta ezt neki és ifj. Ficza Ferencnek Zengő Zoltán.

"Talán mellettem szólt, hogy nagyon hamar fel tudtam zárkózni és hány futamot követően már hasonló tempót tudtunk menni a pályán. Zoli azt mondta, hogy főleg az állt a döntése hátterében, hogy tavaly nekem is egy évet kellett volna mennem, de ez különböző okok miatt nem jött össze, hiszen késett a motor, csak a szezon második felében tudtam rajthoz állni. Szeretne most engem egy egész évben, bizalmat szavazni és megnézni, hogy hova tudunk együtt eljutni" - magyarázta a Zengő Motorsport pilótája.

NagyDani



"Azt várom, hogy ismét eltelik néhány versenyhétvége, amíg visszakerülünk a pikszisbe, reméljük, hogy idén esetleg tudunk tesztelni is. Tudni kell, hogy én 2015-ös autóval fogok valószínűleg versenyezni, ami nyilvánvalóan nem a legújabb technika, de szerintem még mindig elég sok potenciál van benne. Lehet, hogy nem feltétlenül az első helyért fogunk harcba szállni, de a pontszerzés reális cél lehet minden versenyhétvégén."

"A terv az, hogy a harmadik versenyre, azaz a Hungaroringre szeretnék eljutni oda, hogy nagyon versenyképesek legyünk és ott esetleg valami meglepetést tudjunk okozni. Nagyon jó szakembereink vannak és bízom benne, hogy feljebb tudunk kapaszkodni" - tette hozzá, majd szót ejtett csapattársáról, Aurelien Panisról is.

"Találkozunk a teszten Monzában, először azért megvolt egy kis távolság, de aztán pár órán belül nagyon jó kontakt alakult ki köztünk, jókat beszélgettünk. Idén közös munka van, megosztjuk az adatokat, így tud fejlődni a csapat. Eleinte nehéz dolga lesz, mert nem vezetett még ilyen autót, de egyébként egy tapasztalt és tehetséges srác."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: