DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Nagy Dani nem tudta, de készült rá

Zengő Zoltán és Nagy Dániel beszélt a helyzetről - utóbbi nem tudta, hogy ő lesz a kiválasztott, de természetesen úgy készült, hogy megkapja a lehetőséget.

Hivatalossá vált, hogy Nagy Dániel lesz Aurelien Panis csapattársa a Zengő Motorsportnál 2017-ben - a csapatfőnök és a pilóta az M1 tv-csastornán, élő adásban jelentette be a hírt. 

"Nem tudtam, hogy én leszek-e a pilóta, de úgy készültem, mintha én lennék" - mondta Nagy Dániel az M1 stúdiójában. "Ha az ember erre felkészül, akkor nem éri váratlanul, engem sem ért, de így is elképesztő érzések vannak bennem, hiszen a WTCC az elit, én pedig ezt ennek megfelelően kezelem. Folyik a felkészülésem és szeretnék megköszönni a Zengő Motorsportnak, külön Zengő Zoltánnak, hogy hisz bennem."

 nagydani-katar



Zengő Zoltán ismét hangsúlyozta, hogy szeretett volna megint két magyar pilótát indítani, de az anyagi helyzet ezt nem tette lehetővé, így került szóba Aurelien Panis. A csapatvezető szerint így tudják teljesíteni azt, amit szerződésben vállaltak és a két fiatal magyar között kellett döntenie - összességében szeretne meríteni a magyar tehetségek közül, akikben sok potenciált lát

Fontos azonban az is, hogy Ficzával nem szakított a csapat, egy komoly sorozatban kap lehetőséget 2017-ben, ő is versenyezni fog tehát idén.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: