DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCC

Csapattársát kell legyőzni a vb-címért Michelisz Norbinak

A Honda két rutinos versenyzője szerint a csapattárs lesz az egyik fő ellenfél a túraautó-világbajnokság 2017-es szezonja során, de Rob Huffot és a Volvo pilótáit sem írják le.

Michelisz Norbert és Tiago Monteiro 2016 óta csapattársak a JAS Motorsportnál, de már a korábbi években is egyaránt Hondával versenyeztek, így jól ismerik egymást. Tavaly a szezon végén ők ketten harcoltak az összetett harmadik helyéért, amelyet végül egy ponttal – Yvan Muller elengedésének köszönhetően – a portugál szerzett meg. Idén a Citroën gyári kiválásával a japán gyártónak minden eddiginél nagyobb esélye van rá, hogy végre megszerezze a hőn áhított vb-címet, ennek tudatában pedig a két pilóta, akik mellett Ryo Michigami fogja vezetni a harmadik TC1-es Civicet, egymást érzi a legkomolyabb kihívójának:

michelisz-moneiro-wtcc-honda



„Természetesen Norbi lesz a fő ellenfelem, hiszen ugyanabban a csapatban versenyez és ugyanolyan autóban ül, és harcba szállhat a világbajnoki címért” – nyilatkozta Monteiro a TouringCarTimes.com hasábjain. „De afelől sincs kétségem, hogy a Citroënben ülő Rob Huff is kemény vetélytárs lesz. Noha már nincs gyári csapatuk, az autójuk még mindig gyorsabb a miénknél, így a technikát illetően ő van előnyben. És akkor még a Volvót sem becsülhetjük le, hiszen erősen tértek vissza. Keményen dolgoztak, és erős pilótákat szerződtettek, ezzel az egész csapatukat megerősítik. Nem tudom, hogyan sikerültek a tesztjeik, de biztos vagyok benne, hogy komoly kihívók lesznek. Most azt mondanám, Rob és Norbi lesznek a fő riválisaim, de nem szabad elfeledkeznünk a Volvóról sem.”

Természetesen Norbi véleményét is kikérték az esélyekkel kapcsolatban: „Számomra a legkomolyabb rivális Tiago lesz. Tavaly megmutatta, hogy fantasztikus pilóta. Rengeteg fejlődött versenyzőként 2015 után. Rajta kívül pedig valószínűleg Rob és a Volvo-pilóták lesznek ott. Nehéz csak egy nevet kiemelni, mert tényleg úgy érzem, hogy hat-nyolc versenyző harcolhat a végsőkig a vb-címért” – vélekedett a magyar pilóta, aki a saját elvárásaival kapcsolatban így fogalmazott: „Az elejétől száz százalékot fogok beleadni. Tavaly a szezon elején még kicsit visszavetett az új környezet, mivel hatalmas felelősséggel jár, hogy a Honda gyári versenyzőjeként dolgozhatok. Jó és rossz időszakokat egyaránt át kell élni ahhoz, hogy igazán erős légy. Nagyon szeretek ezekkel az emberrekel dolgozni, és nem csak azért, mert kedvesek, hanem mert tökéletesen megértjük egymást.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: