Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 21. hétfő
WTCC

Muller és a Volvo? Nem!

A WTCC-karrierje utolsó körében a magyar motorsportrajongók döntő többségét alaposan felháborító Yvan Muller leszögezte, hogy nem fog „massai fordulattal” máris visszatérni – más tervei vannak…

A négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller utolsó csapatával, a gyári Citroennel együtt búcsúzott el a WTCC-től, az elmúlt hetekben viszont felmerült annak lehetősége, hogy amúgy „Felipe Massa módjára” azonnal visszatérjen, immár a Volvóval. Mindennek az adott alapot, hogy a hó elején Portimaóban a 47 éves francia tesztelte a svédek autóját, ám mint hangsúlyozta, ez nem jelenti azt, hogy ő lenne a Polestar Cyan csapat egyik versenyzője.

muller

„Az elmúlt napokban sokat olvastam magamról” – idézi az Autosport Mullert. „Hogy elejét vegyem a további találgatásoknak: a tavalyi év végén önként határoztam úgy, hogy véget vetek a karrieremnek, s ez a döntésem most is él. Egyáltalán nem áll szándékomban többé teljes szezont futni versenyzőként, de azt mindig hangsúlyoztam, hogy az nem kizárt, hogy alkalmanként még autóba ülök, amikor kedvem tartja.”

A francia szavaiból úgy tűnik, hogy már egy ideje eldőlt, hogyan folytatja karrierjét: „A jövőmről már hónapokkal ezelőtt döntöttem, de csak akkor jelentem be, amikor itt az ideje” – mondta Muller, akinek csapata, az YMR idén már az ELMS LMP3-as osztályában szerepel két autóval.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?