DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Michelisz: Elképesztő a magyarok támogatása

A Citroen gyári szinten történő távozásával a Honda lépett elő első számú bajnoki esélyessé a WTCC-ben. Számunkra egyértelmű, hogy kit látnánk győztesként év végén, de Michelisz Norbert is magabiztos a 2017-es esélyeket illetően - elmondása szerint néha túlságosan is.

Michelisz Norbert számára idén eljön az igazság pillanata: a Túraautó-világbajnokságból távozott az a csapat, amely verhetetlen volt az elmúlt három év során, ráadásul egy világbajnok csapattárssal, Robert Huffal lett gyengébb a Honda alakulata. Persze az ALL-INKL Münnich Motorsport színeiben egy privát Citroennel induló brit komoly ellenfélnek fog számítani 2017-ben is, ezt pedig a magyar pilóta is jól tudja. A 2016-os évad negyedik helyezettje a WTCC hivatalos oldalának adott hosszú interjúban mesélt volt és jelenlegi csapattársairól, az erőviszonyokról, a bajnoki cím esélyéről, és a magyar rajongók támogatásáról.

„Nagyon élveztem az aragóni tesztet, hiszen hosszú idő eltelt már a katari szezonzáró óta” – mondta Michelisz a JAS Motorsport spanyol pályán végzett legutóbbi gyakorlásáról. „Nem az volt a célunk, hogy a maximumot nyújtsuk, hanem inkább az elemek megbízhatóságára helyeztük a hangsúlyt. A következő teszteken már inkább a teljesítményen fogunk dolgozni. Ami azt illeti, már tavaly év végén láttam a fejlődést az újításoknak köszönhetően. Az autóban ott a potenciál, csak ki kell bontanunk.”



Michelisz 2017-re új csapattársat kapott a japán Ryo Michigami személyében, aki szerinte már most megmutatta, hogy a WTCC-ben a helye. „A teszt során a fejlesztésekkel felszerelt autóra koncentráltam, de próbáltam segíteni is Ryónak. Nagyon szeretem a hozzáállását, csendes, 100%-ig a feladatára koncentrál” – mondta a magyar versenyző, aki kitért Rob Huff távozására is. „Egy világbajnok csapattárs mindig nagy előny. Örültem, hogy Roberttel együtt versenyezhettem, de látva Ryo fejlődését, szerintem el fog érni a szintjére. Ami Robot illeti, erős ellenfél lesz a Citroennel, de nem csak ő, hanem például a Volvo is, akmelynek várhatóan szintén remek pilótapárosa lesz majd.”

Persze Michelisz kitért arra a témára, amelyre mindenki kíváncsi az idei szezonban: vajon megszerezheti-e a bajnoki címet? „Attól félek, hogy mindig túl magabiztos vagyok a szezon előtt. Az a fontos, hogy leszegett fejjel haladjunk előre, hogy ugyanabban a ritmusban és hozzáállással versenyezzünk, mint tavaly. Ha így lesz, komoly esély nyílhat a bajnoki címre.” De a magyar pilóta kire tenné a pénzét, ha elvonatkoztat magától? „Egyértelműen Tiagóra, hiszen tavaly megmutatta, milyen erős versenyző, nagyon sokat fejlődött 2015 és 2016 között.”

A Hungaroringen eddig két győzelmet szerző pilóta néhány mondat erejéig megemlékezett a magyar rajongókról is. „Elképesztőek. A verseny előtt egyre fokozódik rajtam a nyomás, de ahogyan kiszállok az autóból a második futam végén, alig várom, hogy visszatérjek. Nagyon különleges érzés hazai közönség előtt versenyezni, hiszen az elmúlt években életre szóló élményekkel gazdagodtam ott. Nem számít, hogy mi történik velem, 100%-ig mögöttem állnak, amely folyamatosan extra löketet jelent számomra – különösen akkor, amikor kevésbé kedvezően alakulnak a dolgok számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: