DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCC

Újabb Citroen talált gazdára a WTCC-ben

Ha lassan is, de kezd kialakulni a túraautó-vb 2017-es mezőnye: a Sebastien Loeb Racing bejelentette, ki lesz Tom Chilton és a vélhetően szintén maradó Mehdi Bennani harmadik csapattársa.

John Filippi 2014 óta versenyez a túraautó-világbajnokságon, s azóta végig a Campos Racinget képviselte: első szezonjában még egy SEAT Leónt, míg tavalyelőtt és tavaly egy TC1-es Chevrolet Cruze-t terelgetett. A 21 éves pilóta azt már a múlt héten megerősítette, hogy 2017-ben is a WTCC-ben fog indulni, ám akkor azt még nem árulta el, mely csapat színeiben láthatjuk őt. A mai napon viszont kiderült, hogy igaznak bizonyultak a nemrég megjelent sajtóhírek, s Filippit valóban leigazolta a Sebastien Loeb Racing, így a francia idén már egy privát Citroën C-Elysée volánjánál próbálhat szerencsét.

„Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta a versenyző. „Egy olyan autóba fogok átülni, ami már bizonyított ennél a nagyszerű csapatnál. Így amikor először pályára hajtok vele, azonnal felmérhetem, milyen szinten állok és mekkora lemaradást kell behoznom, hogy felzárkózzak az élmenőkhöz. Csak ezt követően tudok célokat kitűzni a szezonra. Már alig várom, hogy elkezdjek dolgozni a csapattal és a mérnökömmel. Hosszú volt a tél, szeretném már élvezni a paddock hangulatát, s ennek a nagyszerű autónak a vezetését. Tisztelettel kell bánnod egy ilyen erős autó vezetésekor. A legnagyobb kihívás az lesz, hogy kihozzam belőle a száz százalékot.”

filippi-wtcc-2016-dppi



Az már biztos, hogy Filippi egyik társa Tom Chilton lesz az SLR-nél, de több mint valószínű, hogy Mehdi Bennani is maradhat az alakulatnál, így a francia tulajdonképpen honfitársa, Gregoire Demoustier helyére érkezhet – az ő sorsa egyelőre igencsak bizonytalan: elképzelhető, hogy nem marad a WTCC-ben. Ezzel egyébként immár hét versenyző indulását erősítették meg a túraautó-vb előttünk álló idényében: a Sebastien Loeb Racing kettőse mellett bejelentették már a Honda gyári trióját (Michelisz Norbi, Tiago Monteiro, Ryo Michigami), a japánoktól távozó Rob Huff sorsa is eldőlt (Münnich Motorsport Citroënjét fogja vezetni), ahogy azt is tudjuk már, hogy a Zengő Motorsport egyik Hondáját Aurelien Panis fogja vezetni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: