DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Michelisz Norbi: Közel voltam, de nem eléggé

Hiába tett meg minden tőle telhetőt a magyar pilóta, egy ponttal lemaradt az összetettbeli dobogóról, ám így is karrierje legjobb évének tekinti az ideit. Monteiro is beszélt Muller manőveréről.

Egészen az utolsó körig úgy tűnt Katarban, hogy Michelisz Norbert pályafutása legjobb eredményét elérve a világbajnoki pontverseny harmadik helyén zárhat, ám végül Yvan Muller és Tiago Monteiro helycseréje azt eredményezte, hogy a magyar pilóta egy ponttal lemaradt az összetettbeli dobogóról. Norbi – ahogy azt tőle megszokhattuk – úriember módjára még csak nem is említette a rengeteg heves indulatot kiváltó manővert, amikor arról kérdezték, milyen érzések kavarognak benne a leintést követően:

„Közel voltam, de végül sajnos nem elég közel” – nyilatkozta a magyar versenyző a WTCC Over the Line című műsorában. „Egy pont az egy pont, az is dönthet helyezésekről. Egyszerűen csak mindent beleadtam, ráadásul még a váltómmal is akadtak problémák. Véleményem szerint így is nagyon jó versenyt futottam. Keményen harcoltam, de végül nem volt szerencsém. Örülök, hogy Tiago az, aki elvette a harmadik helyet tőlem, de jövőre nem lesz övé egy ponttal ez a pozíció.”

michelisz-katar-wtcc-1



A riporter Monteirót is megkérdezte Muller gesztusával kapcsolatban: „Beszéltem vele a verseny után, azt mondta: „Elkövettem egy apró hibát, szélesen fordultam, és láttam, hogy jössz a belső íven. Éreztem, hogy nagyon agresszív vagy, és nem akartam ütközni.” Én pedig úgy voltam vele, vagy megelőzöm, vagy összeütközünk. Ezt világossá tettem számára, ő pedig megértette. Hosszú éveken keresztül harcoltunk egymás ellen, megvan a kölcsönös tisztelet közöttünk. Ez fontos volt számomra, de nem tudom, hogy ő tisztában volt-e azzal, hogy ez nekem a harmadik helyet jelentheti, de igazából nem is lett volna érte nagy kalamajkába keverednie azért az ötödik helyezésért, ami viszont nekem fontos volt. Szép gesztus volt, ha szándékosan tette, csak köszönettel tartozom neki, de igazából hibázott egyet, és én ezt kihasználtam.”

Visszatérve Micheliszhez: a magyar pilóta első szezonját töltötte a Honda gyári alakulatánál, s bár végül 2014-hez hasonlóan negyedikként végzett, így is roppant pozitívan értékelt. „Rengeteget tanultam. A környezet megváltozott körülöttem, ezért sokat kellett tanulnom, így a szezon első fele nem volt könnyű. Volt egy előző családom tíz évig, most pedig van egy új, akiktől remek támogatást kaptam. Beletelt néhány hónapba, hogy teljesen beilleszkedjek, de hálás vagyok nekik, mert az évad második felében csak a vezetésre koncentrálhattam, hogy maximalizáljam a lehetőségeimet. Ez volt az eddigi legjobb évem a WTCC-ben, szóval köszönet az egész csapatnak” – mondta Norbi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: