DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Mindhárom magyar a top10-ben Katarban

Remekül sikerült honfitársaink számára a WTCC második edzése: Michelisz Norbi épp csak elmaradt Monteirótól, míg a zengős fiatalok, Nagy Dani és Ficza Feri a hetedik és kilencedik helyeken zártak.

Immár teljesen sötétben, pontosabban villanyfényes körülmények között került sor a WTCC második katari szabadedzésére. Ez a félórás gyakorlás már jobban kezdődött Michelisz Norbert számára, mint az előző: a világbajnoki dobogóért harcoló hondás egy darabig még vezetett is az első percekben. Később aztán Rob Huff, majd pedig José María López és Hugo Valente is beugrott elé, míg Tom Coronel azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elhagyta a bal első kerekét – a holland autója aztán meg is állt a pályán, ez pedig a nap második piros zászlós megszakítását váltotta ki.

Bő negyedórás kényszerpihenő után folytatódhatott a körözés, méghozzá magyar remekléssel: előbb Michelisz Norbi jött fel ismét másodiknak, ám ennél is nagyobb szenzáció volt, hogy Ficza Ferenc is beverekedte magát az élmezőnybe – pár másodpercig még vezetett is a Zengő Motorsport pilótája! A magyar csapat alighanem friss szett gumikat is felrakott az autóira, a fináléhoz közeledve ugyanis Nagy Dániel is felugrott az előkelő ötödik helyre, miközben a listát már a gyári Hondát terelgető Tiago Monteiro vezette.

michelisz-monteiro-wtcc



A portugál idejét aztán már senki nem tudta megdönteni: a legközelebb ehhez épp Michelisz került, ám végül a pontversenyben is 14 egységgel mögötte álló magyar 64 ezreddel elmaradt tőle. Valente lett a harmadik a Ladával, megelőzve a világbajnok José María Lópezt. Gabriele Tarquini végzett az ötödik pozícióban, majd jött Huff, míg a Zengő Motorsport két pilótája, Nagy Dani és Ficza Feri végül a hetedik és kilencedik helyen zárt. Kettejük közé Mehdi Bennani furakodott be, a top10-et pedig James Thompson tette teljessé, míg a visszavonuló Yvan Muller mindössze 11. lett. Folytatás pénteken magyar idő szerint 12:30-kor az időmérővel.

A 2. szabadedzés végeredménye:

wtcc-katar-fp2-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: