DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Királyának távozását siratja a WTCC

Ami nagyszerű hír az egyik FIA-sorozatnak, az nagy szomorúság a másiknak. A következő szezontól Formula-E-re váltó Jose Maria Lopez nagy űrt fog maga után hagyni a WTCC-ben - és ezt ott is tudják.

A DS Virgin bejelentését követően nem sokat váratott magára a Túraautó Világbajnokság első emberének, Francois Ribeirónak a reakciója sem, aki nem hagyhatta szó nélkül, hogy a sorozatot immár harmadik éve domináló argentin versenyző a Citroennel együtt távozik tőlük, hogy egy számára mégis csak otthonosabb közegben, a formulaautózásban hajszolja tovább a sikereket.

Dppi_03714015_201



„Pechito az argentin túraautózás hercege volt, amikor megérkezett a WTCC-be, innen pedig 2016-ban már a világ túraautózásának királyaként fog távozni” - írta közleményében Ribeiro.

„Megtiszteltetés volt számunkra, hogy egy ilyen kaliberű versenyző a mi bajnokságunkban szerepelt. A WTCC-be való megérkezésével azonnal magasabbra emelte a lécet és arra késztette a sorozatban már régóta szereplő pilótákat és csapatokat, hogy ők is kapcsoljanak nagyobb tempóra, ha le akarják őt győzni. Ő lett az első Európán kívülről érkező FIA-bajnok Ayrton Senna óta, és bizonyára megnyitott egy utat Argentína túraautós tehetségei számára a világporond felé.”

„Tiszteletben tartjuk azon törekvését, hogy a motorsportok különféle szakágaiban is fel akar jutni a csúcsra, és egyébként is mindig érdekes látni, amikor élversenyzők a legerősebb időszakukban váltanak kategóriát. Napjainkban azonban a versenynaptárak ütközései és a különféle marketing-kötelességek nem teszik ezt könnyűvé. Pechito elsőszámú vadászterületének azonban mindig is az együléses autók számítottak, és nincsenek is kétségeim afelől, hogy a Formula-E-ben is a csúcsra jut majd a DS Virginnel.”

„Köszönjük, Bajnok. Találkozunk Termas de Rio Hondóban, hazai közönséged előtt most, amikor még tíz verseny van hátra a búcsúdig.”

A hétvégi finálé után a Formula-E belépett a holtszezonba, az októberben startoló új évadban pedig már Lopez is ott lesz a mezőnyben. Jelenleg éppen a WTCC-ben is pihenő van, hiszen a sorozat hathetes nyári szünetét tartja, mielőtt augusztus 7-én Lopez otthonában folytatódna a küzdelem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: