Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. július 19. csütörtök
WTCC

Lopez duplázott, Michelisz ismét dobogón

José Maria Lopez megismételte első futamot aratott sikerét, Michelisz Norbert pedig remekül állta ki a Tom Chilton jelentette nyomást, és a második helyen zárt.

Michelisz Norbert annak köszönhetően, hogy Tom Coronel és Yvan Muller sem tudott ott lenni a főfutam rajtjánál, a második helyről kezdhette a második nürburgringi megmérettetést. A magyar pilóta nagyszerűen kapta el a rajtot, és az első kanyarba fordulva meg is előzte José Maria Lopezt, aki viszont a GPpálya hajtűjéből kigyorsítva faképnél hagyta a Hondát.

Az argentin az első kör végére komolyabb előnyre tudott szert tenni Norbival szemben, akit már az első verseny második helyezettje, Tom Chilton fenyegetett. A második körre Lopez, Michelisz, Chilton, Huff, Catsburg, Bennani, Tarquini, Valente, Ekblom sorrendben fordult a mezőny, és a magyar pilótának már argentin riválisa helyett a brit pilótára kellett figyelnie.

De Chilton nem tudott közelebb lopózni Michelisz Hondájához, sőt, a mögötte haladó Robert Huff kezdte el őt szorongatni. De a Nordschleife kanyarjai egyszerűen nem teszik lehetővé, hogy épkézláb manővert lehessen végrehajtani rajta, így a britnek folyamatosan be kellett sorolnia honfitársa mögé.

A harmadik kör elején az addig komoly előnnyel vezető Lopez visszaesett, a mögötte haladó Norbi-Chilton-Huff vonat pedig felzárkózott rá. Később kiderült, hogy Lopeznek motorbeállításaira kellett figyelnie, de ez nem volt elég ahhoz, hogy Norbi közelebb kerüljön hozzá.

Az élmezőny végül ebben a sorrendben futott be a célba, Lopez először nyerte meg idén mindkét versenyt, Norbi pedig először állt dobogóra mindkét futamon a paul ricardi-i szezonnyitó óta. A Zengő Motorsport magyar versenyzője, Ficza Ferenc a 13. helyen zárt.

A WTCC-ével párhuzamosan zajló ETCC-futamot Kris Richard nyerte - Nagy Norbert sajnos itt sem ért el értékelhető eredményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?