DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Lopez első, Michelisz 4. a zűrös időmérőn

Sérülés miatt hosszú percekig állt a WTCC és az ETCC rendhagyó, közös időmérő edzése a Nordschleifén, amelyen a Citroenek mellett Tom Coronel és Michelisz Norbert is erősen szerepelt.

Mivel a 25 kilométeres pályán több mint nyolc percet vesz igénybe egy gyorskör teljesítése, a kvalifikáció nem a megszokott lebonyolítás szerint zajlott: a három szakasz helyett most egy 60 perces periódus állt a pilóták rendelkezésére, amely során mindenkinek három mért kör teljesítése volt engedélyezett. Az egyszerűség kedvéért a fel- és levezető kört csak az F1-es nürburgringi vonalvezetésen kellett teljesíteniük ahelyett, hogy végig kelljen trappolniuk a hosszú erdős szakaszon, a WTCC és az ETCC mezőnye pedig megegyezett arról, hogy külön szakaszokban fognak pályára lépni, így elkerülve, hogy feltartsák egymást a gyorskörökön.

Dppi_03716007_064



Az első körök után Lopez állt az élen csapattársa, Muller előtt, míg a harmadik leggyorsabb időt Michelisz Norbert jegyezte. Ám amikor az ETCC-pilóták is pályára léptek, két baleset is történt, méghozzá a mezőny két hölgytagja, az ukrán Ksenia Niks, majd pedig a német Ulrike Krafft csapta a szalagkorlátnak Ford Fiestáját. Krafft nem úszta meg sérülés nélkül, hiszen mentőknek is a helyszínre kellett érkezniük, hogy nyakmerevítővel lássák el az autóból saját lábán kiszálló hölgyet, majd elszállítsák a pályakórházba.

Nagyjából húsz percet állt emiatt az időmérő, de végül mindenkinek engedélyezték, hogy teljesítsék hátralévő két gyorskörüket. A második próbálkozások során a két Citroen megtartotta a vezetést, Micheliszt azonban Tom Coronel és Tom Chilton is átugrotta. Ez a menet már a WTCC-mezőnyben is szedett áldozatot, hiszen Hugo Valente hibázott, és Ladájával nagy tempóval csapódott a korlátnak - ő azonban sértetlenül hagyta el a helyszínt.

Harmadik nekifutásra az első sor leosztása nem változott, csupán Lopeznek sikerült még jelentősen javítania idején, így 3,5 másodperccel nyert Muller előtt. Michelisz is tudott faragni idején, de a mögötte érkező Coronel is, így végül a holland szerezte meg a harmadik, a Honda pilótája pedig a negyedik helyet a vasárnapi főverseny rajtrácsára. Mögöttük Chilton, Catsburg, Björk, Huff és Bennani végzett, míg a 10. hely Monteirónak jutott. Huff és a 11. helyre kvalifikáló Fredrik Ekblom azonban a fordított rajtrácsos versenyt motorcsere miatt a mezőny végéről kezdik majd meg.

Az ETCC-ben Petr Fulin érte el a legjobb időt, míg a Zengő Motorsport színeiben induló Nagy Norbert a harmadik helyre állhat fel a világbajnoki mezőnytől külön startoló kategória rajtrácsára.

 

CjdkGOhWsAEcG25

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: