DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCC

Kubica nem akart a WTCC-ben versenyezni

A lengyel körül mostanság nagy a csend, de egy biztos: a korábbi F1-es pilóta nem akar a Túraautó-világbajnokságba igazolni - pedig a széria főnöke szerint egy ligában autózna José Maria Lopezzel.

Miután Robert Kubica rajthoz állt az évadnyitó Monte Carlo-ralin januárban, és kiesett, azóta nem nagyon hallani róla, pedig időről időre felmerülnek olyan pletykák, hogy hol ebben, hol pedig abban a sorozatban jut majd lehetőséghez. A lengyel tavaly úgy nyilatkozott, hogy 50-50% az esélye arra, hogy folytatja a ralizást, vagy visszatér a pályaautózáshoz, és ami azt illeti, lennének is néhányan, akik szívesen látnák az F1-es futamgyőztest.



Közéjük tartozik Francois Ribeiro, a WTCC promótere is, aki arra a kérdésre, hogy kit szeretne leginkább a Túraautó-vb-n látni, azonnal rávágta: „Robert Kubicát. Annak idején lehetősége lett volna a Citroenhez csatlakozni, de a ralizás jobban érdekelte, hiszen győztessé akart válni a WRC-ben. Személyesen is beszéltem vele, de azt válaszolta nekem: ’Legbelül ralipilóta vagyok.’ Erre nem tudtam mit mondani, elfogadtam, ugyanakkor sajnáltam is, mert a ralizásban komoly hátrányból indul” - nyilatkozta a francia a Formula.hu-nak.

Ribeiro szerint Kubica korosztálya legjobbjai közé tartozik, egyedül 2011 februárjában elszenvedett balesete akadályozta meg abban, hogy ma F1-es világbajnoki címért harcolhasson. „Ha nem lett volna a balesete, teljesen biztos vagyok benne, hogy ma Hamiltonnal, Rosberggel, Alonósval és Vettellel csatázna. Egyértelműen az ő szintjükön van. De ez a hajó elúszott, és már nem is fog visszatérni - tudom, milyen nehéz azt mondania ezek után, hogy ’a túraautózás nekem való’.”

„Azt mondtam neki, hogy ’a WTCC egy világbajnokság, ahol világbajnok lehetsz’ - mert ugyanolyan jó, mint Pechito. Nem tudom, hogy ebben a pillanatban mit gondol erről, de nálunk elképesztő módon teljesíthetne, és világbajnok lehetne” - tette hozzá a WTCC első embere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: