DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCC

Huff megnyerte, Michelisz dobogón zárta első gyári hondás futamát

A brit pilóta rajttól a célig vezette a WTCC Paul Ricard-i szezonnyitóját, a magyar versenyző pedig a leintés előtt pár körrel jött fel a harmadik helyre, dobogósként zárva első futamát gyári Honda-pilótaként.

Izgalmas futammal rajtolt a Túraautó-világbajnokság Franciaországban: az új szabályok szerint már nem a második, hanem az első verseny kezdődött fordított rajtsorrenddel, ennek értelmében pedig Robert Huff kezdhette élről a 16 körös küzdelmet, Hugo Valente és Mehdi Bennani előtt.

A brit pilóta nem teketóriázott sokat: már a rajtnál átugrotta a Lada pilótáját, a vezetést pedig végig sikerült megtartania. A 2012-es bajnok pályafutása 28. győzelmét zsebelte be ezzel, az elsőt a 2014-es évadot lezáró makaói futam óta. Huff és a második helyezett Bennani nem sokat érzékelt a mögöttük zajló csatákból, ahol az utolsó pillanatig nyitva álltak a pozíciók sorsai.



A hatodik helyről induló Michelisz Norbert sokáig a negyedik helyen tanyázott a pole-menő Hugo Valente mögött, de néhány körrel a vége előtt sikerült bebújnia a francia mellé. Csapattársa, Tiago Monteiro hiába előzte meg szintén a ladást, arra már nem maradt ideje, hogy üldözőbe vegye a magyar pilótát a harmadik pozícióért. Norbi ezzel megismételte a katari szezonzárón mutatott teljesítményét, ahol még a Zengő Motorsport Hondájával tudott felkapaszkodni a dobogóra.

A futam egyébként egy pillanatra sem ült le, csata csatát követett, de vezéráldozatoktól sem volt mentes a 16 kör: Yvan Muller kiugrott a rajtnál, amiért áthajtásos büntetéssel „jutalmazta” a versenybíróság, a dobogóért is harcban álló volvós, Fredrik Ekblom pedig megpördült, és felfüggesztéshiba miatt volt kénytelen feladni a versenyt.

 

A WTCC versenyhétvégéje a 17.15-kor kezdődő főversennyel folytatódik majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: