DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Folytassa, Tarquini!

Nem ér véget a WTCC-s kaland Gabriele Tarquini számára: a veterán olasz versenyző a Hondától való távozását követően egy másik világbajnok helyét foglalja el két ifjú tehetség oldalán.

Néhány héttel ezelőtt hozták nyilvánosságra, hogy Gabriele Tarquini távozni kényszerül a Honda gyári WTCC-csapatától, miután a japánok Tiago Monteiro mellé Michelisz Norbertet és Rob Huffot szerződtették. Utóbbi manőverrel vált biztossá, hogy a Lada is versenyzőcsere előtt áll, ráadásul a hírek arról szóltak, hogy a tavalyi szezont befejező három pilóta közül csak Nicky Catsburg marad az oroszok kötelékében.

Ez mostanra biztossá is vált, hiszen a Lada az ifjú holland mellé egy másik feltörekvő tehetséget és egy rutinos vén rókát szerződtetett a 23 esztendős Hugo Valente és a nála épp 30 évvel idősebb Gabriele Tarquini személyében. Az igazolásnak külön pikantériát ad, hogy a 2015-ös szezon legemlékezetesebb WTCC-s botránya épp kettejük sanghaji összeszólalkozása volt.

Ezzel immár mind a négy gyári csapatnak kialakult a felállása: az említettek mellett a négyről két autóra váltó Citroen a Lopez-Muller párossal, míg az újonc-visszatérő Volvo két svéddel Ekblommal és Björkkel kezdi meg a szezont.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: