DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCC

Nyert a Honda, de nem Michelisz révén

Tiago Monteiro nyerte meg a WTCC második thaiföldi viadalát, az első helyről induló Michelisz Norbertet azonban megbüntették, így esélye sem volt javítani balesete után.

A végeredmény utólag módosult Monteiro kizárásával 

A rajt után már látszódott Michelisz Hondájának lóerőhátránya, de még így is megtartotta a vezetést márkatársa, Tiago Monteiro előtt. Hátrébb azonban nem volt tiszta az indulás, hiszen a Citroenek egymás hegyén-hátán zúgtak ki a bukótérbe, de a keresztbeálló Bennani „helyett” Yvan Muller adta fel a versenyt, kitört bal első kereke miatt. Norbi egészen a harmadik kör elejéig tudta tartani a portugál támadásait, de még így is volt esélye arra, hogy dobogóra álljon, hiszen Tom Chilton sokáig feltartotta a többieket.



A negyedik körben azonban a versenybíróság bokszutcán áthajtásos büntetésre hívta ki a magyar pilótát, a parce fermé szabályok megszegése miatt. Zengő Zoltán a futam után az M4-nek elmondta, hogy az első futam után nem hagyták abba a szerelést, ezért kapták a büntetést - Michelisz balesetbe keveredett az első versenyen, ezért kellett hamar összekalapálni a Civicet. Ennek következtében Norbi egyetlen pontot sem szerzett a thaiföldi hétvégén, idén először, így ahelyett, hogy a negyedik helyért küzdött volna összetettben, a hetedik pozícióba esett vissza, a gyári Citroenek, valamint Monteiro és Tarquini mögé.

Amikor Norbi kiállt, Loeb megelőzte Chiltont, de már nem tudta utolérni a Honda portugálját, így ki is alakult az első két hely sorrendje. A dobogó legalsó fokának sorsa a 8. körben dőlt el, Ma Csing-Hua előzte meg Chiltont - a kínai versenyző a második kör kezdetén koccant az újdonsült világbajnok José Maria Lopezzel, ami miatt kisebb szóváltás alakult ki a pilóták között a leintés után. Az eredetileg 14 körösre kiírt verseny végül két körrel hamarabb, piros zászlóval ért véget, banális módon azért, mert a pálya menti reflektorok ellenére besötétedett.

A WTCC idei szezonjából már csak egy hétvége van hátra, Katarban, november utolsó hétvégéjén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: