DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Idén először nem Lopez nyerte az első versenyt

Yvan Muller kényelmes rajt-cél győzelmet aratott a WTCC első moszkvai futamán, megelőzve csapattársát és Gabriele Tarquinit. Michelisz Norbert egy helyet javítva hetedikként futott be.

A rajtnál az első két sor változatlan felállásban jött el, Yvan Muller meg tudta tartani a vezetést Jose Maria Lopez előtt, őket pedig Gabriele Tarquini és Rob Huff követte. Michelisz a 8. helyről egyet tudott előrelépni, köszönhetően a nyitó kanyarokat elrontó és így visszacsúszó Hugo Valentének.

Az első körben nem mindenki úszta meg koccanás nélkül a tolakodást. Stefano d’Aste kicsúszott Mehdi Bennanival együtt, míg a két holland, Tom Coronel és Jaap van Lagen is összeértek, amiből előbbi jött ki rosszabbul, hiszen a pályáról lecsúszva a mezőny végére került.

Dppi_03715008_164



Remekül kezdtek hazai közönségük előtt a Ladák, hiszen Huff képes volt tartani a lépést Tarquinivel a 4. helyen, miközben távol is tartotta magától Ma Csing-Hua Citroenjét. A rajt után lökdösődésbe keveredő van Lagen is képes volt magasabb fokozatra kapcsolni, és néhány szép előzéssel felküzdötte magát a pontszerzők közé.

Muller az élen fokozatosan lépett el Lopeztől, akinek egyre inkább már hátrafelé kellett figyelnie. Szerencséjére üldözői kellően lefoglalták egymást, Huff ugyanis mindenképpen szerette volna dobogóra juttatni a Ladát, néhány közeli támadást leszámítva azonban nem tudott mit kezdeni Tarquinivel, így a világbajnok kénytelen volt beérni a 4. hellyel, ami így is csapata idei legjobb eredménye.

Muller könnyedén nyerte a futamot, így idén először fordult elő, hogy nem Lopez győzött a hétvége első versenyén. Az argentin így is második lett, pontelőnye tehát nem sokkal csökkent, míg a dobogó harmadik fokára idén először Tarquini állhatott fel a Hondával.

A kevés előzést hozó versenyen Michelisz Norbert a 7. helyen ért be a célba, maga mögött tartva márkatársát, Tiago Monteirót és Sebastien Loeböt is. A Yokohama Trophy legjobbja Tom Chilton lett, akit egy és fél másodperccel Michelisz előtt intettek le a hatodik helyen. 

A második verseny 12:25-kör rajtol Moszkvában.

 

Az első futam végeredménye:

 

# Versenyző Csapat Autó Idő
1 Yvan Muller Citroen Total WTCC Citroen 27:04.214
2 Jose Maria Lopez Citroen Total WTCC Citroen 2.933
3 Gabriele Tarquini Honda Racing Team JAS Honda 4.392
4 Rob Huff LADA Sport Rosneft Lada 4.684
5 Ma Qing Hua Citroen Total WTCC Citroen 7.082
6 Tom Chilton ROAL Motorsport Chevrolet 8.724
7 Norbert Michelisz Zengo Motorsport Honda 10.394
8 Tiago Monteiro Honda Racing Team JAS Honda 12.809
9 Sebastien Loeb Citroen Total WTCC Citroen 13.463
10 Jaap van Lagen LADA Sport Rosneft Lada 14.044
11 Nicky Catsburg LADA Sport Rosneft Lada 18.239
12 Hugo Valente Campos Racing Chevrolet 20.870
13 Rickard Rydell Nika International Honda 24.517
14 Mehdi Bennani Sebastien Loeb Racing Citroen 33.791
15 Stefano D'Aste All-Inkl.com Munnich Motorsport Chevrolet 36.562
16 Gregoire Demoustier Craft-Bamboo Racing Chevrolet 41.523
17 Tom Coronel ROAL Motorsport Chevrolet -
- John Filippi Campos Racing Chevrolet -

 

A második futam összefoglalója itt olvasható

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: