DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Visszatér a három versenyt kihagyó hondás

A svéd Rickard Rydellnél az argentin versenyhétvége után diagnosztizáltak pajzsmirigy-gyulladást, a Nika együttes versenyzőjét Moszkvában valószínűleg ismét a WTCC mezőnyében láthatjuk.

Rydell 2009-ig volt a túraautó-világbajnokság állandó tagja, ebben az időszakban öt alkalommal állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Később még felbukkant egy-egy versenyen, 2015-ben azonban ismét állandó tagként csatlakozott a mezőnyhöz, a szintén visszatérő Nika istálló (hivatalosan Honda Racing Team Sweden) színeiben.

A svéd a vártnál szerényebb, ám pontot érő tizedik és kilencedik helyen ért célba, a következő versenyhétvégén, Marokkóban azonban már nem indult pajzsmirigy-gyulladás miatt. A Hungaroringen és Nordschleifén tartott fordulókra sem tudott felépülni. Magyarországon a sorozat promótere, Francois Ribeiro a Formula.hu-nak elárulta, a svéd versenyző rendkívül gyenge, és aggódik egészségi állapota miatt.



Úgy tűnik azonban, Rydell felépült, a hét során kétnapos tesztet teljesített csapatával a svéd Mantorp Park versenypályán, a Nika pedig közleményben tudatta, az eredményes gyakorlás után a következő versenyen visszatérnek. „A kétnapos tesztről kapott jelzések nagymértékben pozitívak voltak, Rydell pedig továbbra is jelentős lépésekkel halad felépülésében. A Honda Racing Team Sweden és Rickard Rydell most örömmel várja, hogy visszatérjen a paddockba a WTCC soron következő orosz versenyén, június 5-7-én” – áll a közleményben.

A Nika nem jelent meg a Rydell által kihagyott versenyeken, a mezőny így legalább egy fővel nőni fog a csupán 17 indulót számláló német hétvége után. A Lada hazai versenyén ismét három autóval áll rajthoz, és az sem elképzelhetetlen, hogy a Münnich Motorsport második autóját, amelyet a Nordschleifén Sabine Schmitz vezetett, újra megkapja valaki. A Dusan Borkoviccsal Marokkó után szakító Proteam Racing szintén adós még a visszatéréssel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: