DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCC

Filmfesztiválra készülnek Zengőék

Rendhagyó cikk került fel a Zengő Motorsport oldalára a marrákesi WTCC-hétvége kapcsán - azt persze talán nem kell komolyan venni, hogy tényleg a cannes-i filmfesztiválra készülnének...

Jövőre ezzel támadunk Cannes-ban!

Janó, csak így hívja mindenki a csapatban, Feri János a tisztességes neve és nagyon szereti a kütyüket. Ő az alábbi film operatőre, producere. Lehet, hogy kijött az Iphone6 és annak is a plusz verziója, ő mégis egy annál nagyobb, gyorsabb, titokzatosabb telefont lóbál, ami nem mellesleg egy appon keresztül rá van kötve a paksi atomerőműre. Olyan gyors, hogy kapcsoláskor hallod magatokat elköszönni, de több nagy szupermozit is ezzel a telefonnal forgattak, illetve, ennek az elődjével.

Janó gondolt egyet, és kiakasztotta a mobilt az ablakba, minden kérlelésem ellenére felpattintotta a csapat egyik GoPro-ját a "kameszra" és el is hagyta, ahogy kell. Nyugimó, meglett! Ott a mozi tessék megnézni!



Janó a hosszú kompozás alatt tanult meg vágni, így egyetlen perc sem veszett kárba az utómunka szempontjából.

És igaza volt! Látnunk kell, mi történik a szerelvénnyel mire odaér. Tudjátok mennyi ez a Budapest-Marrákes móka kamionnal? Most komolyan? Van ötlet? Mennyi lehet? Ne totózz tovább: play!

De, azért van fincsiség még! Mondjuk, egy Moszkva - Portó? Alsó hangon 5000 km? Hmm, nyamiii! Óránként hatvanas átlaggal? Minden kiszámolva, pihenőkkel, kamion stoppokkal, ahhhh, mondom én, férfimunka! És akkor gyere tesó, parkoljunk le!

Aha, nézzétek meg ezeket a fullon lévő "európai" parkolókat, ezekben kellene betartani a szabályokat, amikor hely nincs, ahol a popidat letedd. Ja, hogy van egy kamionod is, bruhaaaha!

Figyeld meg, hogyan változik a táj, végül is egy kontinensugrás is benne vagyon ebben a mókában! Csak innen még nem láttuk soha! Egyszerű turistaként lelkesen kukkoljuk a sziklaoromról az afrikai kontinenst Gibraltárból, meg, jaj, mekkora hajók, aztán, ha valamelyik gyomrában ott figyelsz a citroenesekkel összezárva, egészen más a perspektíva. Csak nézd meg, érdekes!

A Zengő Motorsport csatornáján a rövidített, 12 perces verziót látjátok. Létezik egy rendezői változat is, az majdnem háromszor hosszabb, az is elérhető lesz rövidesen, azonnal osztjuk.

Előtte azonban a jó hír, készül egy mozi a Budapest - Moszkva kalandról is. Köszönjük Janó lelkesedését, és Ricsi utómunkáját a rövidített változatért!

Az már lehet, hogy egy még jobb telefonon készül, ezzel most ugyanis természetfilmet forgatnak a Holdon. Az új telefonnal Janó már maga tudja forgatni a földet alattunk, így az utazások is kényelmesebbek lesznek.

Ha jól tudom, de ez tényleg nem biztos, az a telefon, a rögzített 300K-UHD jelből mozgó 3D-s jelenetet nyomtat addigra mire befejeződik amit rögzítünk. Hm, ügyes...

Addig is, play! Irány Marokkó!

A hosszabb, 30 perces, rendezői változatot itt nézhetitek meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: