DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Muller nyert, Micheliszt a rajtnál kiütötték

A WTCC második futama már közel sem alakult olyan pozitívan magyar szempontból a Nordschleifén, hiszen Michelisz Norbertnek rögtön a rajtnál elúszott minden esélye. Muller nyert a nagyot hajrázó Lopez előtt.

A fordított rajtrácsos második futamot Tiago Monteiro kezdhette meg a pole-pozícióból a legendás, 25 kilométer hosszú nürburgringi Nordschleifén, ám a gyári Honda portugál pilótája végül nem tudta győzelemre váltani az első rajtkockát.

Az indulásnál még maradt elöl, de Yvan Muller részben a szélárnyékot, részben a Citroen erőfölényét kihasználva még az első körben átvette tőle a vezetést a pálya leghosszabb egyenesében. Mindeközben az első futamon egy bravúros 4. helyet szállító, most a 7. helyről rajtoló Michelisz Norbertnek még az első kanyar előtti féktávon elütötték a futóművét, ami miatt a Zengő Motorsport pilótája számára véget is ért ez a verseny.



Az első kör végén Muller, Monteiro, Tarquini, Bennani, Ma, Lopez, Loeb, Coronel, Huff, Filippi volt a sorrend a top10 tekintetében, de a második kör hátsó hosszú egyenesében Ma előzte Bennanit, illetve Huff Coronelt, a célegyenes végi sikánban pedig egy szemfüles manőverrel Lopez is maga mögé utasította Bennanit.

A harmadik és egyben utolsó körben Ma az egyik legtechnikásabb és egyben leggyorsabb részen hibázott és eldobta a Citroent, míg az addig mögötte igyekvő Lopeznek ugyan egy pillanatra el kellett emelnie a lábát a gázról, de utána tiszta lett előtte a terep, hogy üldözőbe vegye a vezető hármast. A hátsó hosszú egyenes kezdetére teljesen rá is esett Tarquiniék nyakára, és a Citroen hatalmas erőfölényének köszönhetően a gyári Honda mindkét pilótáját állva hagyta. Ezt nem a szélárnyéknak köszönhette, hiszen Monteiro is teljesen ott volt Muller nyakán, és ha a Citroen és a Honda egyenlő erőt képviselne, akkor alighanem ő nyerte volna a versenyt. Így viszont első helyett harmadik lett, míg Tarquininek továbbra is várnia kell idei első dobogós helyezésére.

A végén még Loeb is megelőzte Bennanit, míg Huff egy bravúros 7. hellyel csengette le a Lada számára oly balszerencsés hétvégét, ráadásul csapattársa, Jaap van Lagen is bejött a 9. helyre, Coronelt és Filippit elválasztva egymástól.

Az összetettben Lopez tovább növelte előnyét, míg Michelisz Norbert maradt a 6. helyen. 

A második futam végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: