DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Muller máris letett a WTCC bajnoki címéről

Ritkán hallunk olyat, hogy egy bajnokság negyedénél járva a tabella 3. helyen álló versenyző máris esélytelennek tartja magát a végső győzelemre. Még ritkábban egy négyszeres világbajnok szájából.

Márpedig Yvan Muller meglehetősen letörten nyilatkozott a WTCC hungaroringi hétvégéje után, ahonnan a pole megszerzése után egy 2. és egy 7. hellyel távozott. Az idén még csak egy futamot nyerő franciát már az első verseny rajtjánál legyűrte csapattársa, a harmadik 2015-ös győzelme felé száguldó Jose Maria Lopez, aki immár 33 ponttal vezet Sebastien Loeb és 43-mal Muller előtt.

Dppi_03715005_202



„A rajtom nem volt annyira jó, mint Pechitóé, és ezzel a verseny véget is ért” - mondta a 45 éves Muller. „Az első három-négy körben még nyomtam, de aztán feladtam a küzdelmet, hiszen semmi értelmét nem láttam. Úgy voltam vele, hogy jobb a második helyen végezni, mint esetleg a harmadikon.”

A Citroen argentin sztárján a tavalyi bajnoki elsősége után egyelőre idén sem találnak fogást márkatársai, a hétvégi vereség pedig elkeseredett kijelentésre késztette a sorozat máig legsikeresebb versenyzőjét, a négy bajnoki címet szerző Mullert.

„Nem vagyok csalódott, hiszen a Citroen nyert. Számomra azonban befejeződött a bajnokság. Mostantól már ugyanúgy csak a Citroenért küzdök, mint tavaly is tettem” - jelentette ki a 12 állomásból álló szezon harmadik versenyhétvégéje után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: