DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
WTCC

Elnöki köszöntő Michelisz Norbi győzelme után

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke nem fukarkodott a pozitív jelzőkkel és dicséretekkel a hungaroringi WTCC-hétvégét követően, ahol egy magyar csapat magyar pilótája által aratott futamgyőzelem mellett két magyar kötődésű ETCC-sikernek is tapsolhattak a nézők.

Az alábbiakban az MNASZ facebook oldalán közzétett elnöki köszöntő szövegét idézzük.

„Minden autósport Rajongónak, Sportbarátnak!

Az elmúlt hosszú hétvégére sokáig fog emlékezni a hazai autósport rajongók népes tábora!

Május 1-én a Nagy Futammal elkezdődött az autósport ünnepi hétvégéje. Ennek fő célja, hogy közelebb hozza a nézőkhöz az autó- és motorsportot. A rendezvény évről évre sikeresebb és hatalmas lehetőség a Magyar autósport számára. A helyszínen több százezer néző előtt mutatkozhattak be a nemzetközi és a hazai autósport elit kategóriáinak versenyzői az autósport rajongóinak.

Köszönjük Gyulay Zsoltnak, a teljes Hungaroring vezetésnek illetve Gerstl Péternek - Osterman Kft, hogy megrendezték a Nagy Futamot és lehetőséget biztosítottak a hazai versenyzők részvételére. Hatalmas elismerés számukra, hogy újra elhozták Budapestre a megközelíthetetlen F1 pilótákat és a shown résztvettek a WTCC sztárjai is.

Szombat, vasárnap a MOL Group támogatásával a Hungaroring adott otthont a WTCC nemzetközi mezőnyének, Race Of Hungary versenyének melyen az eredmények magukért beszéltek. Michelisz Norbi, Ficza Feri, a Zengő Motorsport és a B3Racing bearanyozták a napunkat. Köszönet érte a versenyzőknek, köszönet a csapatoknak!



Külön gratulálunk a Zengő Motorport és Michelisz Norbi 10 év együttes pályafutásának. Zengő Zoli bajnokot adott és példát mutatott nekünk és mindenkinek. Ő már tudja, hinni kell, ha itt a lehetőség, mert meg lehet csinálni! Köszönjük Zengsi!

Alan Gow úr, a FIA Túrakocsi bizottság elnöke megtisztelt véleményével, miszerint messzemenően elégedett a verseny szervezésével, a profi sportszakmai csapattal. Öröm számára ilyen versenyhétvégét látni. Személyes beszélgetésünkön kiemelte, hogy a Michelisz-drukkerek egyediek a világon, sehol nincs ilyen hangulat, mint a Hungaroringen. Büszkeség töltött el a megbeszélés alatt.

Köszönet jár a MOL Groupnak és a Zengő Motorsport minden támogatójának, akik hisznek a csapatban és támogatják sikereit.

Nagy öröm volt látni, hogy érkezik az utánpótlás! Ficza Ferenc futamgyőzelemmel iratkozott fel az ETCC bajnokság eredménylistájára. Köszönet a fiatal tehetségnek!

Michelisz Norbi hatalmas és felejthetetlen szeretetet kapott a nemzetközi mezőnytől, a hozzáértő sportszakmától, nézőktől, versenyzőktől, mindenkitől.

A jövőben nyugodtan kijelenthetjük, hogy Ő a Magyar Autósport nemzetközi nagykövete!

Köszönet az elismerésért minden MNASZ sportbírónak és tisztségviselőnek, köszönet az euforikus lelátói hangulatért minden rajongónak!

Jó úton haladunk…

Az MNASZ minden döntéshozójának nevében köszönöm:

Oláh Gyárfás 

elnök”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: