DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Norbit megbüntették, Coronel haragszik

Megfosztották a második futamon szerzett pontjaitól Michelisz Norbertet, aki az egyébként vele jó kapcsolatot ápoló Tom Coronelt is alaposan magára haragította a rajtbalesettel. Meglökték Norbit?

A WTCC marokkói fordulójának második versenyét követően 30 másodperces időbüntetésben részesítették Michelisz Norbit, aki így a 6.-ról a 11. helyre esett vissza, azaz utolsó előtti célba érő lett Mehdi Bennani előtt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bajnokságban is veszített egy pozíciót a magyar versenyző, s jelenleg a legjobb chevys Tom Chilton mögött a kilencedik helyen áll.

Micheliszt a rajtnál történt ütközés miatt büntették meg, amiben márkatársa, Tiago Monteiro mellett Tom Coronel is kiesett. Utóbbi különösen dühös volt, hiszen egyetlen kört sem tudott megtenni a két marokkói futamon, az elsőn ugyanis csapattársa, Tom Chilton ütközött neki: „Teljesen elfékezte magát, és egyenesen ment be a sikánba, ahol eltalált. Attól tartok, nem lehetek pozitív ezzel kapcsolatban. Ő ront, én meg kiesek” – idézi a hollandot a TouringCarTimes.

A második versenyen történt ütközést így értékelte Coronel: „Michelisz egyszerűen nem tudta megállítani az autót, és nekem jött. Nemcsak egyszer ért hozzám, hanem tovább nyomta, és ezért csúsztam oldalra. A kár újfent elég nagy, meg fogok lepődni, ha képes leszek a jövő héten tesztelni a Nürburgringen. Michelisz épp most mondta, hogy nem tudta megállítani az autót, de nem érdekel. Vállalniuk kell a felelősséget! Szép dolog, hogy elnézést kérnek, csakhogy ők autóversenyzők, akiknek képesnek kellene lennie uralmuk alatt tartani a gyors autókat, ami viszont nincs így...”

Michelisz egyébként úgy érezte, hogy lehetséges, hogy valaki meglökte őt az eset előtt: „Nem vagyok benne biztos, hogy a második futam rajtját követően nem lökött-e meg valaki... Ezt követően blokkoltak az elsők, s bár próbáltam elkerülni Tomot, túl közel voltunk már egymáshoz. Sajnálom, hogy összeértünk...”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: