DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Muller pole-ból nyert, Michelisz hatodik

A futam során Sebastien Loeb végig árnyékként követte csapattársát, de előzni nem tudott. A verseny elején balesetbe keveredő Michelisz Norbert utolsó körös előzéssel végül hatodik lett Marokkóban.

A pole-pozícióból Yvan Muller várhatta a lámpák kialvását Tom Coronel előtt, a francia meg is őrizte első helyét, Tiago Monteiro pedig a negyedik pozícióból igyekezett a második helyre törni – Michelisz Norbert azonban hátulról eltalálta Tom Coronelt, ő pedig Monteirót. Utóbbi két versenyző futama véget is ért, Michelisz a nyolcadik helyre esett vissza, és maradt ott nagyon sokáig.

A 14 körös futam első körében Yvan Muller és Sebastian Loeb már nagy előnnyel álltak az élen, Tom Chilton foglalta el ekkor a harmadik pozíciót. Az utolsó kanyarban Kozlovszkij csapattársa, Huff Ladájába rohant. A maradék két Citroen az ötödik-hatodik helyen kakaskodott egymással, Hugo Valente mögött, az első futam győztese, a tizedik helyről induló Jose Maria Lopez a 4. körben ment el erőből mellette. Egy forduló múltán ugyanott Chiltont is megelőzte, a franciák már három autójukat a dobogón tudták – elöl továbbra is Muller-Loeb sorrendben, annak ellenére, hogy a kilencszeres ralivilágbajnok gyorsabbnak tűnt, előzni nem tudott.



Ma Qing Hua után az utolsó Citroen, Mehdi Bennani is igyekezett áthámozni magát Valente Chevrolet-ján, a francia azonban falnak taszította, pontosan akkor, amikor Ma a betonfallal találkozva búcsúzott a versenytől. Bennani autója nem sérült, Michelisz elé tért vissza. A marokkói ezután jó tempót diktált, mikor azonban ismét utolérte Valentét, hajszálra ugyanaz a forgatókönyv valósult meg: újra ütköztek, Bennani pedig megint csak Michelisz lökhárítója előtt találta magát.

Eközben Loeb már rendszeresen kihúzódott Yvan Muller szélárnyékából legelöl, hogy hűtse fékeit. Előznie nem sikerült, fél másodperces differenciával így Muller megszerezte idei első győzelmét. A Citroen örömét újra teljessé tevő Jose Maria Lopez lemaradása már 18 másodpercre rúgott. Tom Chilton bejött a negyedik helyen és Yokohama Trophy nyerteseként. Az utolsó körben Michelisz, majd d’Aste és Tarquini is átugrotta Bennani már egészen lestrapált autóját, a magyar versenyző így hatodik pozíciót (és Yokohama-dobogót) ért el.

A számos balesetet hozó futamot négyen nem fejezték be, Ma Qing Hua csattanása ellenére beporoszkált az utolsó helyen. Érdemes kiemelni még az egyetlen talpon maradt ladást, James Thompsont, aki 10. pozíciójával az oroszok első idei pontját harcolta ki.

Folytatás két hét múlva a Hungaroringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: