DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Michelisz: Így lett hollywoodi a történet!

Az edzések réveteg vergődése után Norbi a legjobb hondásként zárta az időmérőt. Az első futamon a hatodik, a másodikon az ötödik pozícióból rajtol. Ez még nem a hivatalos végeredmény, csak így futottak be.

Sok büntetést szórtak ki a versenyzőkre korábban, motorcserék és szabálytalanságok miatt. Bőven léphetünk előrébb is. Dupla happy end!?

Amúgy nagyon izgi volt az egész, a Q1-ből majdnem ki sem jutottunk, pedig a legjobb hondásként kezdtük az első gyors körök után. Aztán megérkeztek a gyári versenyzők, előbb Tarquini majd Monteiro is gyorsabbnak bizonyult, sőt, egyre többen, de Norbi szépen uralta a támadásokat. Egy idő után még új gumiért is kellett nyúlni, mert nem volt világos, hogy bejutunk e egyáltalán a legjobb tizenkettőbe.

Hát, bejutottunk, az utolsó pillanatban egy nyolcadik időt dobott Norbi, csak ekkor nyugodhattunk meg.

A Q2-ben azt láthattuk, hogy sokkal többen akartak tizedikek lenni, mint elsők. Aki arra járt, az rápróbált. Miként Muller és a két gyári hondás is ott tollászkodott a pozíció körül. Sőt, úgy tűnt egy darabig, hogy jó is a stratégia a hondásoknak, csak egymás hátvédjeként lehet megúszni, hogy lealázzanak a Citroenek. Végül ez nem jött be, az újabb köridők szétrebbentették a csapatot, sőt Tarquini le is csúszott, kiesett a tízből, Monteiro pedig ha hajszállal is de Michelisz mögött ragadt.

Norbi negyedik idővel kezdett a Q2-ben és ez elég is volt arra, hogy "csak" ketten furakodjanak elé. A hangja elégedettebb egy kicsivel, de érzem, hogy valamin bosszankodik, valami túrja, fúrja legbelül... 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: