DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Női versenyző csatlakozik a Nordschleifén

A szezon egyik fő attrakciójának számító német WTCC-hétvégén egy női versenyző is rajthoz áll, a Münnich csapathoz érkező Nürburgring-specialista Sabine Schmitz személyében.

Schmitz a május 16-i versenyeken, valamint az április 28-i tesztnapon a Münnich Motorsport Chevrolet-ját vezetheti majd Stefano D’Aste oldalán, aki egyelőre a német csapat egyedüli versenyzője. A 45 esztendős hölgy tetemes tapasztalattal rendelkezik a Nordscheifén, elsősorban GT-autókkal, a 2014-es VLN szezont a második helyen zárta az S9-es értékelésben. Hazájában nagy népszerűségnek örvend, a sportautók kategóriájában pedig az év versenyzőjének választották a német Auto Bild olvasói.



„Igazán boldog vagyok, hogy lehetőséget kapok, és részt vehetek a WTCC-ben. Számomra ez a létező legjobb sorozat. Egy versennyel korábban is csatlakozhattam volna, de sajnos a menetrendem nem engedte. A WTCC tesztnap azonban nagyon fontos és hasznos lesz a felkészülésem szempontjából” – idézi a touringcartimes.com a női pilótát.

A sorozat vezetője, Francois Ribeiro örül, hogy a versenynaptár fontos eseményén egy női pilóta is elindul. „Boldogok vagyunk, hogy egy nagyszerű tehetséget és személyiséget üdvözölhetünk a WTCC családban, amilyen Sabine Schmitz. Alig várjuk, hogy lássuk őt az új generációs TC1-es túraautó volánja mögött a világ egyik legnehezebb versenypályáján, a legjobb túraautó-versenyzők ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: