DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Tarquini motivációja 53 évesen is töretlen

A WTCC e hétvégén rajtoló szezonjával Gabriele Tarquini már 11. idényére készül a sorozatban, és bár tavaly az eredményei elmaradtak a várttól, az olaszban továbbra is ég a tűz.

A pályafutása korábbi szakaszában az F1-et is megjárt pilóta 2005, vagyis a WTCC kezdete óta állandó résztvevője a sorozatnak, és 2009-es világbajnoki címe mellett azt is elmondhatja magáról, hogy eddig minden egyes szezonjában tudott legalább egy futamot nyerni.

Dppi_03715001_019



Tavaly csak egy jött össze neki a suzukai fordított rajtrácsos versenyen, emellett pedig az év végi összetettben is csupán a 6. lett, ami a legrosszabb eredménye 2007 óta. Ez persze nagyrészt annak köszönhető, hogy a Citroen dominanciájával a Honda sem tudott mit kezdeni - és bár az erőviszonyok sokak szerint idén sem változnak túlságosan, Tarquini bízik egy erősebb bajnoki hadjáratban.

„A tavalyi nagyon nehéz szezon után muszáj javulnunk. A Honda és a JAS támogatásával többet is teszteltünk a jobb teljesítmény érdekében. Nem egyszerű a helyzet, a Citroent továbbra is nehéz lesz legyőzni, de optimista vagyok” - nyilatkozta az olasz, aki éppen tegnap ünnepelte 53. születésnapját.

„Ha minden rendben megy és nyerő sorozatban vagyunk, akkor könnyű motivációt találni. Ám még a tavalyi küzdelmes év végeztével is szinte azonnal visszaültem az autóba tesztelni, ami nagyon fontos volt. Most csak élvezni akarom, harcolni akarok, és remélhetőleg ismét győzhetek.”

Tarquini harmadik évét kezdi meg a Honda gyári csapatának színeiben, ahol ezúttal is Tiago Monteiro oldalán küzdenek majd a legjobb helyezésekért. A WTCC 2015-ös szezonja ezen a hétvégén kezdődik az argentínai fordulóval. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: