DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCC

Kínai zászlók lepik el a WTCC dobogóját?

Ezt szeretné a Citroen negyedik autóját megkapó Ma Qing Hua, aki mellesleg az év minden versenyét befejezné. Hétvégén indul a 2015-ös túraautó-szezon Argentínában.

A Citroen gyári csapata négy autóval vág neki a WTCC 2015-ös évadának – az egyetlen különbség az előző idényhez az, hogy míg tavaly Ma Qing Hua csak öt versenyen indult az istállóval, elsősorban Ázsiában, addig idén minden futamon rajthoz áll. A kínai pilóta sokak számára meglepetést okozott teljesítményével: első versenyhétvégéjén futamot nyert, később ehhez egy második helyet adott hozzá. Idén rendszeres szereplője lenne a pódiumnak.

„Minden versenyt be akarok fejezni, és jó pozícióban. Itt az ideje, hogy több kínai zászlót lássunk a dobogókon” – idézi a 27 esztendős, egykori F1-es tesztpilóta szavait a crash.net. „A csapattársaimmal ellentétben még sosem versenyeztem Termasban. A szimulátorban nehéz pályának tűnik. Az aszfalt csúszós, főleg forró időben, de ez mindenkire érvényes.”



Köszönetet mondott csapatának is, ahol olyan nagy nevekkel kell felvennie a kesztyűt, mint Sebastien Loeb, Yvan Muller és a címvédő bajnok Jose Maria Lopez. „Boldog vagyok, hogy a Citroen Racinggel folytathatom, és hogy teljes szezonban szerepelek velük. Az, hogy ugyanannyiszor versenyzek, mint mások, csak segíteni fog, hogy természetesebben érezzem magam az autóban. Készültem a tél során, rengeteg fizikai tréninggel, valamint két sikeres teszttel. Azt hiszem, a műszaki változások kedveznek a vezetési stílusomnak.”

Az első versenyhétvége helyszíne Argentína, az Autodromo Termas de Rio Hondo lesz, ahol tavaly Ma Qing Hua csapattársa, Jose Maria Lopez aratott dupla győzelmet. A program pénteken indul 30 perces teszttel, az időmérő és versenyek magyar idő szerint az esti órákban kezdődnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: