DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCC

Eldőlt: Motegibe látogat idén a WTCC

A WTCC szervezőinek sikerült megállapodniuk a motegi versenypálya vezetőivel arról, hogy a sorozat az idei évben először vendégeskedjen náluk. Suzuka öt év után kerül ki a naptárból.

A Túraautó-világbajnokság versenynaptára alaposan átformálódott erre az évre, hiszen öt új helyszínre is ellátogat a mezőny. A Nordscheiféhez, a portugáliai Vilarealhoz, a thaiföldi Buriramhoz és a katari Losailhoz most Motegi csatlakozott.

circuit-japon-motegi-twin-ring_hd



Már előzetesen is sejteni lehetett a váltást, ám a japán helyszín eddig csak feltételesen szerepelt a versenynaptárban, most viszont már a hivatalos bejelentés is megérkezett a WTCC promóterétől, az Eurosporttól. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a sorozatot öt éven át fogadó, és tavaly első alkalommal a pálya F1-es vonalvezetését használó Suzuka kikerült a körforgásból.

Az 1997-ben a Honda által épített Twin Ring Motegi a nevét onnan kapta, hogy valójában két vonalvezetést is magába foglal: egy 4,8 km hosszú pályát és egy ovált - a WTCC küzdelmei persze előbbin fognak zajlani idén a szeptember 12-13-i hétvégén.

Motegivel kezdődik majd meg a 12 helyszínből álló idei versenynaptár utolsó, ázsiai körútja: innen aztán Kínába, Thaiföldre és Katarba látogatnak még el a túraautósok.

A pálya egyébként évek óta vendégül látja a MotoGP mezőnyét is - a kétkerekűek egy hónappal később, október 10-11-én veszik majd birtokba a helyszínt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: