DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WSR

Stevens: Nem érdekel többé a GP2 és a WSR, továbbra is a Forma-1 a célom

Will Stevens Abu Dhabiban egy alkalommal már versenyezhetett a Caterham színeiben, és reméli, hogy csapat visszatér majd az F1 palettájára - ugyanis az alsóbb kategóriák számára nem jelentenek többé prioritást.

Nehéz helyzetben van Will Stevens, hiszen csapata, a Caterham nyilvánvaló anyagai nehézségei miatt valószínüleg nem vesz részt a 2015-ös Forma-1-es szezonban, más gárdáknál nincs több hely, ő maga pedig visszalépésnek tekinte egy újabb szezont a GP2-ben, vagy a WSR-ben.

„Természetesen egy versenyzői ülés a célom, de sajnos mind a 18 elkelt már” – mondta csalódottan a 23 éves brit a Sky Sports-nak. „Már csak abban reménykedem, hogy a Caterham vagy a Marussia vissza tud térni a pályára, és ha így lesz, úgy gondolom, nagyszerű a helyzetünk. Jelen esetben nem veszem számításba a GP2-ben vagy a WSR-ben való versenyzést – meg is lepődnék, hiszen már megmutattam, hogy készen állok arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzek. Úgy próbálok majd harcolni a lehetőségért, ahogyan az említett csapatok.”



Stevens hozzátette, hogy a fejlődés érdekében több csapatnál is körülnézett egy esetleges tesztpilótai állásért, de sajnos ezek a helyek sem üresek már. „Meg kell nézni minden lehetőséget, és mivel az én koromban már teljesítettem egy F1-es versenyt, képes lennék egy egész szezonon keresztül megbírkózni a kihívásokkal. Nehéz elszakadni ezért a Forma-1-től, így ülés híján az a legjobb, ha az ember egy tesztversenyzői lehetőség után néz, hogy minél többet tanuljon és értsen meg az itt zajló folyamatokból. Ha nem kapok versenyzői állást, akkor mindenképp ez lesz az, amit megpróbálok.”

A tavalyi 3.5-ös WSR-szezonban két győzelemig jutó Stevens hozzátette, hogy egyetlen eddig teljesített versenye csak a jéghegy csúcsa lesz majd. „Ez volt a célom, amit remélem majd néhány győzelem követ, és ki tudja, mit hoz a jövő. Nyilvánvalóan remek hétvégét futottam Abu Dhabiban: ha ilyen lehetőség kerül az ember elé, azt két kézzel meg kell ragadni – én ezt tettem. Persze nehéz volt hirtelen fejest ugrani a közepébe, de a fő céljaimat sikerült elérnem, azaz nem vétettem hibát, nem morzsolódtam le nagyon a mezőnytől, és tartottam a lépést Kamuival.”

„A verseny is jól sikerült, a legnehezebb a Pirellik munkára fogása volt, hiszen nem tudtam mikor lehet nyomni neki és mikor nem – ennek ellenére körről-körre kényelmesebben éreztem magam az autóban. Aztán a versenyt követő teszt is hasonlóan alakult, a végére nagyon hozzászoktam az autóhoz, igaz, sokkal jobb lett volna, ha ezt még a hétvége előtt tesszük meg. De elérte a célját, ami miatt nagyon boldog vagyok” – vélekedett a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: