DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WSR

Azt hitték a DAMS-nál, hogy Sainz elveszíti motivációját

Noha végül Carlos Sainz megszerezte a WSR bajnoki címét, és leigazolta a Toro Rosso, volt csapata, a DAMS csapatfőnöke rávilágított, a spanyol jövője nem volt mindig ilyen fényes...

Carlos Sainz augusztusig első számú esélyesnek tűnt arra, hogy 2015-ben betöltse a Toro Rosso egyik ülését – vezette a Renault Világsorozat 3.5-ös bajnokságát, a Red Bull piótaneveldéjének eminens tanulója volt – de aztán jött Max Verstappen, és úgy tűnt, a hispán álmai szertefoszlanak. Miután bejelentették a holland tinit szeptemberben, Sainz nem tudott a győzelemért harcolni a Hungaroringen, de összeszedte magát, és győzelemmel zárta 2014-et.



WSR-es csapata, a DAMS csapatfőnöke, Jean-Paul Driot is azt hitte, a spanyol ezután elveszíti motivációját. „Tudtam mi fog történni, de sajnos nem lehettem ott Budapesten. Amikor egy versenyző július végén vezeti a bajnokságot, érezhető, hogy nőni kezd a nyomás, aztán jött Verstappen – nem könnyű helyzet egy 20 éves versenyző számára. Ennek ellenére Carlos bebizonyította, hogy ha ilyen történik, akkor megfelelően tud reagálni” – mondta a francia.

A paul ricardi fordulót megelőző héten Sainz élénk beszélgetést folytatott főnökével, ami úgy tűnik, meghozta a gyümölcsét, hiszen a spanyol mindkét futamon győzni tudott. „A hétvége elején, pénteken kivettem őt abból a közegből, ami csak a versenyzést jelenti számára. Jót beszélgettünk, ami hatásos lehetett, hiszen elég pazarul alakultak a továbbiak!”                        

2013-ban Kevin Magnussen szintén a DAMS színeiben győzedelmeskedett a sorozatban, de Driot szerint sok különbség van kettejük között. „Kevin túlzottan magabiztos volt, és rá kellett ébreszteni, hogy a tehetség nem minden. Neki sikerült tanulnia, Carlos viszont túl izgatott volt akkor, ha nőtt rajta a nyomás – ezen kellett dolgoznunk, hogy önbizalmat öntsünk belé, és megértessük vele a dolgokat” – tette hozzá a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: