DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Villeneuve édesapja halálának helyszínén versenyez

Jacques Villeneuve már évekkel ezelőtt visszavonult, idén azonban két különböző sorozatban is részt vállal. Az 1997-es világbajnok azon a pályán is versenyezni fog, ahol édesapja életét vesztette.

A tavalyi esztendőben többször is hallatta hangját a Williams utolsó világbajnoka, Jacques Villeneuve ugyanis a Sky Italia televíziós szakértőjeként tevékenykedett. Ezt idén is folytatja, de ezzel egy időben részt vesz a NASCAR Whelen Euro Szériában, valamint néhány verseny erejéig bekapcsolódik az olasz GT Endurance bajnokságba is, ahol egy Ferrari 488 GT3 versenyautót vezet majd.

„Számomra most a NASCAR élvez elsőbbséget. Ebből kifolyólag nem veszek részt a GT bajnokság minden futamán” – magyarázta a kanadai a Motorsport.com szakoldal kérdésére. Az európai NASCAR-sorozat április 13-án rajtol Valenciában, tizenhat versenyből áll, majd Belgiumban zárul a kaland, Zolderben, egy olyan helyszínen, ami természetesen Villeneuve számára különös jelentőséggel bír.

Gilles Villeneuve nem sokkal halála előtt


„Az európai NASCAR-széria utolsó két futamát egy zolderi hétvégén, Belgiumban rendezik meg. Számomra ez egy olyan verseny, amit biztosan nem hagyhatok ki. Zolder az a pálya, ahol Gilles (Jacques édesapja) életében utoljára vezetett és itt hunyt el. Soha nem jártam még itt, így különösen fontos esemény lesz számomra” – fogalmazott Villeneuve.

A GT bajnokságban indított Baldini Ferrarit a híres 27-es rajtszámmal vezeti majd? A családi hagyomány szerint igen. „Boldog vagyok, hogy egy Ferrari volánjánál ülhetek. A rajtszám tekintetében én jobban kedvelem a tizenkettest, mint a huszonhetest. Gilles a 27-es számú autóban vesztette életét, ugyanakkor én az Indy 500-at szintén a 27-es számú versenyautóban nyertem” – tette hozzá Jacques Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: