DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WEC

LM24 6. óra: Két safety car után

Alaposan megkavarta a kategóriák állását Jackie Chanék defektje és a ByKolles bukása, de azon nem változtatott, hogy a két Toyota óriási harcot vív egymással a japán gyártó első Le Mans-sikeréért.

A 2018-as Le Mans második nyolcadát alapvetően meghatározta két biztonsági autós szakasz, előbb a #38-as Jackie Chan defektje utáni törmelékek, majd a ByKolles autó balesete miatt – utóbbi egy úrvezető Porschéjával, a Maris vezette #80-as Ebimotorsszal koccant, majd becsapódott a falba. Szerencsére a versenyző, Kraihamer különösebb problémák nélkül úszta meg az esetet.

kraihamer



Az élen harcoló két Toyota egyaránt elszenvedett egy-egy defektet, s miután e téren kiegyenlítődtek a viszonyok, a két autó ritkán került egymástól tíz másodpercnél nagyobb távolságra. Etapja végén Fernando Alonso átvette a vezetést Lopeztől, majd Nakajima valamelyest növelni is tudta azt a spanyolnál egy kiállással tovább az autóban maradó WTCC-bajnokkal szemben. A harmadik helyen az SMP #17-es prototípusa áll, melyet épp Iszaakjan vezet, előnyük nem nagy, de stabil a Rebellionokkal szemben.

A P2-ben történt a legkevesebb változás az elmúlt órában, a sorrend továbbra is G-Drive #26, Signatech #36, Panis Barthez #23, a három vezérpilóta pedig Vergne, Lapierre és Canal, ők hamarosan visszatérnek a volán mögé. A GTE Pro mezőnyét rendesen szétszedte a két safety car szakasz, a #92-es Porsche, a malacos festésű autó előnye ennek köszönhetően több mint egy perc az üldözőbollyal szemben, melyet elsősorban márkatársak és BMW-k alkotnak.

alonso-3

Végül nézzük, mi a helyzet az amatőrökkel: a Dempsey-Proton #77-es Porschéje vezeti a versenyt, az üldözőbolyban viszont a kategória mindhárom márkája megtalálható – az 5. helyen haladó Aston mentheti meg a márka becsületét, mely a Pro kategóriában nagyon kínos szereplésnek néz elébe.

Hat óra elteltével mindössze egy kiesője van a versenynek, méghozzá a balesetet szenvedett ByKolles prototípus.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: