DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WEC

Alonso szerint nem az ő érdeme a pole Le Mans-ban

A Fernando Alonso fémjelezte Toyota indulhat majd az élről a Le Mans-i 24 óráson, de a kétszeres világbajnok spanyol szerint ez nem neki, hanem japán váltótársának köszönhető.

A Toyota hozta a papírformát, és a japán gyártó két autója vághat neki az élről a hétvégi Le Mans-i 24 órás versenynek. A jobb teljesítményt a nyolcas rajtszámú autóban Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima és Fernando Alonso nyújtotta, a japán révén pedig végül nem is kis különbséggel, pontosan két másodperccel bizonyultak jobbnak márkatársaiknál, a Conway-Kobayashi-López triótól.

Bár mindenki elsősorban vele foglalkozik, és gyakorlatilag annyi figyelmet kap, mint márkatársai összesen, Alonso igyekezett leszögezni, ő csak haszonélvezője ennek az eredménynek, az érdem nem az övé. „Kazuki egy egészen kiváló kört futott, amin onnantól már nem is kellett javítani, így ez a rajthely teljes egészében az ő érdeme” - ismeri el sportszerűen Alonso. „Így, hogy elsőként és másodikként vághatunk neki, remélhetőleg tudunk majd futni egy jó versenyt. Megvolt a szükséges felkészülés, most már csak a 24 óra áll előttünk.”

02518002_687



Alonso bizakodó. „Nagyon erős csapatunk van, és bár mi sem futottunk rossz köröket, Kazuki még nálunk is gyorsabb tudott lenni, így gratulálok neki. Persze tudjuk, hogy egy 24 órás versenyen talán a kvalifikáció a legkevésbé fontos, hiszen nagyon hosszú versenyről van szó. Sikerült elérni, amit akartunk, vagyis hogy a két Toyota ott legyen az élen, most pedig jöhet a felkészülés a versenyre. A cél már most is ez volt, az időmérő során, az éjjeli és az esős körülményekkel.”

És ha már eső: Alonsónak volt alkalma megismerkedni a Le Mans-i pályával nedves körülmények között is. „Nem akartam azt, hogy először a verseny során üljek az autóban vizes pályán, szóval ilyen szempontból is hasznos volt az időmérő. Éjjel elég nehezek a körülmények, olyan, mintha egy másik pályán lennénk. Emellett ráadásul esett az eső is, így az egész elég komplikált volt. De szerettem volna megtapasztalni ezt is, és nem a versenyen szembesülni ezzel, mikor először autóba ülök. Most már csak ez a nagyon hosszú 24 óra vár ránk, amit szeretnénk élvezni is amellett, hogy a minél jobb eredmény elérése a cél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: