DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WEC

Alonso: Készek vagyunk történelmet írni

Fernando Alonso nem sokkal azután, hogy a Kanadai Nagydíj is csalódással ért véget számára, máris elutazott Franciaországba, hogy a hétvégi Le Mans-i 24 óráson vegyen részt.

A kétszeres Formula-1-es világbajnok a több évnyi sikertelenség után úgy döntött, hogy a száguldó cirkuszon kívül is szerencsét próbál, ezen a hétvégén pedig a Hosszútávú Világbajnokság legnívósabb versenyén fog elindulni, a Le Mans-i 24 órás viadalon.

A verseny előtt legesélyesebbnek tartott Toyota Gazoo Racing 8-as számú autóján fog osztozni Fernando Alonso, Sebastien Buemi és Kazuki Nakajima, akik a szezonnyitó spái 6 órás versenyen győzelemmel kezdték a szezont. A spanyol elmondása szerint készen állnak arra, hogy emlékezetessé tegyék a hétvégét: „Igen, elég jók az esélyeink a győzelmet illetően. Rendkívül sokat teszteltük télen az autó megbízhatóságát. Most már csak egy hibátlan versenyt kell futnunk és nem lehet semmi probléma. A Le Mans-i 24 órás egy különleges esemény, kifejezetten a Toyota számára, mivel korábban még sosem nyerték meg. Mindannyian ezért a célért küzdünk most, történelmet szeretnénk írni azzal, hogy győzelemre vezetjük a Toyotát! Én magam és a csapat is készen állunk erre.

Alonso felkészültnek érzi magát


Bár a Toyota az egyetlen gyári istálló az LMP1-es kategóriában, mégsem szeretnének hátradőlni egy pillanatra sem: „Itt vagyok, máris a versenyre koncentrálok és készen állok a szerdai szabadedzésre, valamint a pénteki versenyzői parádéra. Biztos vagyok benne, hogy az nagyon különleges lesz” – majd kicsit kitért a McLarenre is a spanyol: „Igaz, hogy idén sem harcolunk a világbajnoki címért, de százszor jobbak vagyunk, mint tavaly. Jó irányba tartunk.”

Miután Alonsónak nem nagyon jön ki az elmúlt években a lépés az F1-ben, tehet egy újabb lépést a hőn áhított tripla korona elnyeréséhez, amihez a Monacói Nagydíj, az Indy 500 és a Le Mans-i 24 órás verseny megnyerése szükséges, ez eddig egyedüliként Graham Hillnek sikerült a történelemben. A spanyol Monte-Carlóban már kétszer is diadalmaskodott, de az Indy 500-ról is van már tapasztalata, hiszen 2017-ben elindult az oválpályán, viszont ez lesz élete első versenye Le Mans-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: