DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Button: Le Mans-ban is tartani kell Alonsótól

A korábbi Formula-1-es világbajnok, Jenson Button már izgatottan várja, hogy összecsapjon korábbi csapattársával, Fernando Alonsóval a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Alonso és a brit pilóta is először indul a júniusi versenyen, ám a spanyol a WEC mellett az F1-es szezonban is rajthoz áll. Jól ismerik egymást, hiszen két évig csapattársak voltak a McLarennél, ahonnan Button 2016-ban távozott. A 2009-es világbajnok nem győzte magasztalni egykori kollégáját.

„Ő határozottan az egyik olyan pilóta a világon, akitől tartani kell. Mindegy, milyen sorozatban versenyzel, ha ő is elindul, aggódhatsz. Alonso nemcsak gyors, okos versenyző is, elég tapasztalt, mindig figyeli a lehetőségeket. Ha nagyszerű napot fogsz ki, legyőzheted az időmérőn, talán jó futamod is lesz, de mindig a nyomodban marad. Ritkán fog ki rossz napot, ami a csapattársainak nehéz helyzetet teremt” – nyilatkozta Button a Sky Sportsnak.



Habár mindketten újoncként indulnak Le Mans-ban, Button biztos abban, hogy nagy csatákat fognak vívni, és ha összeakadnak a pályán, nem fognak keresztbe tenni egymásnak.

„Teljesen mindegy, hogy hajnal három vagy délután három óra van, Alonso akkor is száz százalékos formában lesz. Tartani kell vele a lépést, de ez nem könnyű, de pont ezért szeretek a világ legjobbjai ellen versenyezni. Arra kényszerítenek, hogy a határon autózz” – tette hozzá Button, aki a japán Super GT sorozatban is indul idén, ám arra nem vállalkozna, hogy az Indy500-on is kipróbálja magát, mivel így is ez pályafutása legsűrűbb éve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: