DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WEC

Neveu: Alonso a legjobb pilóta

Fernando Alonso idén kétfrontos harcot vállalt be, a Formula-1 mellett a WEC-sorozatban is megméreti magát. Utóbbi széria vezetője úgy véli, nincs kétség, hogy a spanyol tökéletes lesz idén.

Rendkívül nehéz szezont vállalt idén a kétszeres világbajnok spanyol versenyző. A megújult és sokat fejlődő McLaren színeiben a teljes Formula-1-es szezont, míg a Toyota volánjánál a WEC bajnokságban való teljes évi szereplést is teljesíti. Annyira sűrű a versenynaptára, hogy bizonyos időszakokban szinte nem is lesz szabad hétvégéje.

Egy ilyen kaliberű pilóta érkezése természetesen alaposan felkavarta az állóvizet a hosszú távú versenyzés világában. A nagynevű spanyol kedvéért még a japán futam időpontját is áthelyezték, hogy az ne üsse az Alonso számára prioritást élvező F1-es nagydíjat. Valóban ennyire fontos lenne a McLaren-versenyző érkezése?

Alonsót tárt karokkal várják a WEC-ben


„Alonso a világ legjobb pilótája, egyszerűen szuper versenyző. Hogy csak azért akartuk volna idecsalogatni őt, mert ezzel a figyelmet magunkra irányítjuk? Nem azért jön ide, mert szupersztárrá akar válni, ő már jó ideje az, ehhez nem lenne szüksége a WEC-re” – nyilatkozta Gerard Neveu, a WEC vezére.

„Fernando egy igazi bajnok, az elmúlt évtized egyik legkiválóbb versenyzője, ez nem is kétséges. Remélhetőleg a következő évtizedé is. A tripla koronára hajt, mert az egy igazán különleges teljesítmény. Annyira egyedülálló, hogy csak egy pilóta volt képes az elmúlt években véghez vinni”.

„Fernando azért van itt, mert fejébe vette, hogy megszerzi ezt a tripla koronát. Ez a fickó egy vérbeli versenyző, tudja, hogy nagyon nehéz lesz. Óriási a forgalom, különböző autók versenyeznek különböző sebességgel, az autót pedig másokkal megosztva kell vezetni. De biztos vagyok abban, hogy ő ebben is tökéletes lesz, mert óriási bajnok” – dicsérte a spanyol ászt Neveu.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: